Subota, 06.03.2021.

Hadžiomerović u CKSK: Osmica se kutarisao muka i dokazao da fakultet ne završavaju pametni nego uporni

Subota, 04.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Poznati bh. novinar Bakir Hadžiomerović gostovao je sinoć na Face TV u rubrici Centralni komitet saveze kolumnista – CKSK.

Tema njegovog komentara bio je izbor Rifata Škrijelja za rektora Univerziteta u Sarajevu (UNSA) i odluka direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zvanog Osmica da parlamentarnoj komisiji dostavi svoju misteriozno stečenu fakultetsku diplomu.

Komentar Hadžiomerovića:

„Neću politiku u moju butigu – čuvenom replikom Borisa Dvornika iz “Velog mista” najpreciznije bi se moglo opisati postizborno i slavljeničko obraćanje novog-starog rektora Sarajevskog univerziteta.

Rifat Škrijelj tijesno je pobijedio bukvalno u sudijskom poluvremenu. Njegov protukandidat Šaćir Filandra, barem se tako javno prikazuje, stolački je priznao poraz. Do rektorskih visina nije ga uspjela lansirati niti otvorena podrška svemoguće supruge šefa vječito vladajuće stranke. Na koncu, Sebija Izetbegović ispala je najveći gubitnik bitke kod Rektorata. Zato ne bih želio biti u Bakirovoj koži ovih dana jer moglo bi ponovo letjeti perje na sve strane, ali moguće i pepeljare te slična kućna staklarija.

Kako rekosmo, Škrijelj je obznanio da zvanično napušta stranku čiji je dugogodišnji član. SDA mu je kaže opasno zaigrala o glavi. S toga će, od danas, nadalje i ubuduće nastojati da politiku istisne s univerze kojom rukovodi i komanduje. Živi bili pa vidjeli. Međutim, čisto sumnjam da ćemo taj film ikada gledati. Naprosto strančarenje je ugaoni kamen ovdašnjeg obrazovnog sistema, a to se naročito odnosi na posrnule visokoškolske ustanove. Kako god, pobjeda Škrijelja predstavlja neobično značajnu društvenu prekretnicu. To je prvi poraz destruktivne Sebijine strahovlade u proteklih 4-5 godina. Aferim. No nadajmo se da nije i posljednji.

Istovremeno, privatni obavještajac familije Izetbegović nadležnim institucijama je dostavio, organima gonjenja višestruko nedostupnu, diplomu o završenom fakultetu. Učinio je to preko izvjesnog Američkog univerziteta kojim upravlja kontroverzni biznismen Denis Prcić. Tako se Osmica Mehmedagić iz trećeg-četvrtog pokušaja napokon kutarisao srednjoškolske stigme.

Kako se kaže ne završavaju fakultet pametni nego uporni. A gdje ćeš naći upornijeg studenta od aktualnog šefa OSA-e. Obrni-okreni, Osmica je svoje navodno znanje mukotrpno sticao na multidisciplinarnim katedrama satkanim od vrhunskih predavača i naučnih trudbenika teških kalibara. Učio je špijun Izetbegovića od profesorskih velikana poput Fikreta Muslimovića, Selme Cikotića, Almira Džuve i preostalih mr. i dr. kadrova regrutiranih iz sivkastog obavještajno-političkog miljea.

Ukoliko se, gluho bilo, pokaže da i dotična diploma ne pije vode, antibošnjački elementi bi rekli: Ako se pokaže ko strogi lažnjak, Osmica će zaista biti prinuđen upisati nekakav normalan fakultet i završiti ga za inat dušmanima u redovnom roku. To vam je ta, da prostite SDA edukacija”.

(PRESS)