Četvrtak, 03.12.2020.

Darija Kisić-Tepavčević opominje naciju i iznosi važne informacije: Dosadašnje mjere su dale rezultate

Petak, 04.09.2020. | Najnovije | Region | Vijesti | Autor

Epidemiološka situacija u Srbiji je stabilna, ali i dalje postoji značajan broj novozaraženih virusom korona, kazala je danas epidemiolog Darija Kisić Tepavčević i upozorila da ne smije biti opuštanja.

– Sada treba jače nego ikada da se ponašamo odgovorno, savjesno i da svi damo svoj doprinos da se što prije suzbije transmisija virusa u našoj populaciji – rekla je Kisić-Tepavčević nakon sjednice Kriznog štaba.

Naglasila je da se smanjuje broj oboljelih i umiranje od te bolesti, ali da opuštanja nema, kao i da je neophodno da se sprovode sve mjere, nošenje maski, distanca, pranje ruku…

Kisić Tepavčević je rekla da na današnjoj sjednici Kriznog štaba nije donijeta nijedna nova mjera, kao i da su evaluacije dosadašnjih pokazale da su mjere dale rezulate.

Srbija je, kako je dodala na dobrom putu kada je u pitanju borba sa virusom.

Prema riječima zamjenice direktora Instituta “Batut”, rano je govoriti o prenošenju virusa u školskoj sredini, jer su od početka školske godine prošla tek četiri dana.

Podsjetila je na dva primjera da su djeca zaražena prije početka školske godine i dodala da su sve službe reagovale dobro kako bi se spriječilo širenje virusa u školskoj sredini.

– Batut je napravio protokole u slučaju pojave viruse u školama i kako će se regovati u takvoj situaciji – rekla je ona.