Petak, 05.03.2021.

Znate li ko su najbogatiji političari u BiH? Imena će vas iznenaditi

Ponedjeljak, 06.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Ako ste mislili da su najbogatiji političari u BiH predsjednici SNSD-a, SDA i HDZ-a grdno ste se prevarili. Imovina Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića ne može se porediti s imovinom nekoliko manje poznatih parlamentaraca, piše PRESS.

Prema imovinskim kartonima koje političari dostavljaju Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH najbogatiji političar u BiH je zastupnik PDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Azmir Husić. Njegova imovina procjenjena je na nevjerovatnih 59 miliona i 990 hiljada KM.

Na drugom mjestu nalazi se zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Suad Kaknjo s imovinom vrijednom 11 miliona i 52 hiljade KM, a na trećem mjestu takođe zastupnik SDA u Federalnom parlamentu Elmedin Voloder koji ima imovinu u vrijednosti 8 miliona i 700 hiljada KM.

Visoko četvrto mjesto najbogatijih bh. političara zauzeo je samostalni zastupnik Eldin Vrače s imovinom u vrijednosti 7 miliona i 990 hiljada KM dok se na petom mjestu nalazi u federalni zastupnik Mujo Hasić iz SDP-a čija imovina je procijenjena na 5 miliona i 642 hiljade KM.

(PRESS)