Četvrtak, 04.03.2021.

Parlament BiH do 15 sati na pauzi, počeo sastanak lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a

Utorak, 07.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović obavijestio je zastupnike da će sjednica Predstavničkog doma PSBiH biti nastavljena u 15 sati, piše PRESS.

“Na Kolegiju Predstavničkog doma PSBiH u proširenom sastavu jučer smo dogovorili da je u 13 sati pauza koja se može iskoristiti za ručak do 15 sati. U tom periodu Kolegij Predstavničkog doma PSBiH ima i neke druge obaveze”, kazao je Radmanović.

Izetbegović, Dodik i Čović danas o imenovanju direktora: Jedno ime posebno je sporno

U Administrativnom centru Vlade RS-a u međuvremenu bit će održan sastanak delegacija SDA, SNSD-a i HDZ-a koje predvode Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović.

Sastanku će prisustvovati i članovi rukovodstva Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, Nebojša Radmanović i Borjana Krišto. Glavne teme sastanka su usvajanje budžeta institucija BiH i postizanje dogovora o imenovanju kadrova na čelne pozicije u državnim agencijama.

Pred delegacijama vodećih stranaka u BiH naći će se i pitanje izbora Selme Cikotića za ministra sigurnosti BiH, a čemu se protivi HDZ.

(PRESS)