Utorak, 19.10.2021.

Vlada KS nezaustavljiva: Pravosnažno osuđen, a planiran za direktora

Srijeda, 07.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Adnan Podžo prije dva dana proglašen je krivim za zloupotrebu položaja i prvostepenom presudom je osuđen uvjetno na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca. Kazna se neće izvršiti, ukoliko optuženi u roku od dvije godine od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva KS Podžo tereti se da je tokom aprila 2009. godine, u svojstvu načelnika Gorske službe spašavanja Sarajevo, upotrebom krivotvorenih isprava motorno vozilo koje je donirano GSS-u u vrijednosti od 19.603,24 KM, preveo i registrirao na svoje ime. Vozilo je potom prodao drugoj osobi a novac nikad nije položio na račun GSS-a.

Na taj način oštetio je Gorsku službu spašavanja za 19.603,24 KM te za isti iznos sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, saopćilo je Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Radi se o ponovljenom postupku, jer je Kantonalni sud ranije suđenje poništio i vratio na početak.

Ono što je skandalozno jeste da, prema informacijama Raporta, Vlada Kantona Sarajevo uveliko planira da ga postavi na direktorsku funkciju.

Naime, kako nam je rečeno, za Podžu, inače kadar DF-a, rezervisano je mjesto direktora Porodičnog savjetovališta Kantona Sarajevo.

Upravni odbor ove javne ustanove već je Podžu jednoglasno izabrao i sad se čeka potvrda Vlade KS.

Tagovi: Adnan Podžo