Subota, 08.05.2021.

Nikšić: Vladajuće stranke učinit će sve da odvrate ljude od glasanja. Opozicija mora izvesti juriš

Utorak, 10.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Zastupnik u Skupštini KS i predsjednik Ekološkog slobodarskog pokreta (ESPo) Damir Nikšić pozvao je građane BiH da što masovnije izađu na izbore kako su to uradili i Amerikanci.

On je kazao da će vladajuće stranke učiniti sve da glasačima opozicije otežaju i “ogade” izlazak na izbore kako bi osigurali većinu glasova, piše Raport.

Nemojte kriviti kandidate ako CIK ne obezbijedi adekvatne uslove za glasanje, pogotovo ne kandidate stranaka koje nisu trenutno na vlasti da bi mogle uticati na sigurnost izbora, kako zdravstvenu, tako i po pitanju izbornih namještaljki i prevara.

Sjećate se da su prošli izbori bili “kompromitovani”? To su izjavili i neki iz diplomatskog kora i niko se ni po guzici nije počešao”, naveo je Nikšić.

Kaže da bi izbore jedni mogle kompromitirati stranke koje su na vlasti.

Ako iko kompromituje ove izbore, zdravstvenu sigurnost građana – to će biti stranke koje su na vlasti i koje doslovno kontrolišu Opštinske izborne komisije kao i same Opštine. Stranke koje su na poziciji, koje imaju moć, praktično odlučuju o tome u kakvim prostorima i uslovima će se odvijati izborni proces. Te stranke će učiniti sve da odvrate “finu gradsku kraju” od izlaska na izbore jer znaju da će armija njihovih glasača izaći bez obzira na sve. Koriste pandemiju kao psihološko oružje protiv opozicije, navodi Nikšić.

Zato, kaže, opozicije mora izvesti ono što su uradili Amerikanci.

Mislim da opozicija i svi koji žele promjenu, koji su protiv vladajuće koalicije, moraju izvesti ono što su učinili progresivni Amerikanci, liberalna ljevica. američke demokrate, a to je juriš na biračka mjesta pod punom zaštitnom opremom na dan izbora. Nećemo se moći obračunati sa epidemijom ni kratkoročno, ni dugoročno, ako se pod hitno ne obračunamo sa disfunkcionalnom i korumpiranom vlasti, zaključio je Nikšić.

Tagovi: Damir Nikšić