Ponedjeljak, 08.03.2021.

Nikšić i Imamović u Mostaru: Učinit ćemo sve da se grad ne podijeli na dvoje

Četvrtak, 10.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović u Mostaru su danas pružili podršku Bh. bloku na predstojećim lokalnim izborima, piše Klix.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je kazao da Mostar ima sjajno kulturno i prirodno naslijeđe, a kada su u pitanju ljudi potrebna je samo sinergija.

“Kada bi se ostvarilo zajedništvo, Mostar bi bio grad zvijezda u regionalnim okvirima, onakav kakav je bio. Bh. blok može obezbjediti zajedničku sinergiju građana Mostara. Samo to je potrebno”, rekao je.

Lider SDP-a Nermin Nikšić je kazao da Bh. blok nudi svim Mostarcima i Mostarkama da krenu putevima koji su već dobrano utabali građani Tuzle, Gradačce, Maglaja, Ključa i Bosanske Kriupe gdje su SDP-ovi gradonačelnici opet dobili mandat.

“Ponosni smo da je tim stopama krenulo Goražde i Jablanica. Cijenimo da tamo gdje su načelnici i gradonačelnici iz SDP-a, te lokalne zajednice spadaju u najbolje lokalne zajednice u BiH.
Nadamo se da će građani između podjela na ‘njihove’ i ‘naše’ izabrati svoje Mostarce, jedinstven Mostar u kojem neće biti bitno kako se ko zove i na kojoj strani obale živi i da svi stvaramo bolji Mostar u kojem će svi jednako dobro živjeti”, poručio je.

On je kazao da se u Sarajevu pokazalo da se može pobijediti kada se potisnu sujete.

“Pokazali smo da možemo dobiti Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva i pokazati kako BiH može funkcionisati.
Učinit ćemo sve da se Mostar ne podijeli na dvoje jer je to uvod za podjelu BiH na troje”, dodao je.

Komentarišući jučerašnji sastanak Čovića i Izetbegovića sa ambasadorima Nelsonom i Sattlerom kazao je kako je to ono što je najavio Čović.

“Jasno je da je u sporazumu potpisano legitimno predstavljanje naroda. Izetbegović dalje srlja u podjelu BiH, a mi ćemo učiniti sve da se to ne desi”, kazao je Nikšić.