Utorak, 21.09.2021.

Ivan Ljubić novi direktor Aerodroma u Mostaru

Ponedjeljak, 13.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Aerodrom u Mostaru, koji zbog koronavirusa prolazi najteže trenutke jer nema letova, dobio je novog direktora, a dosadašnji čelni čovjek ove kompanije Marin Raspudić “nagrađen” je pozicijom u Direkciji za civilnu avijaciju (BHDCA).

Raspudić je na sjednici Vijeća ministara BiH 18. juna imenovan vršiteljem dužnosti zamjenika generalnog direktora BHDCA do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca. 

Na mjesto novog direktora Aerodroma Mostar, kako Klix.ba neslužbeno saznaje zasjeo je Ivan Ljubić. Situacija u ovoj instituciji je teška, konstantno se održavaju sastanci sa predstavnicima sindikata, ali i svih nivoa vlasti. 

Što će biti sa mostarski aerodromom teško je znati, ali jedno je sasvim sigurno da se trenutno nalazi u izuzetno teškom položaju, jer s ovog aerodroma zbog pandemijskih ograničenja mjesecima avioni niti uzlijeću niti slijeću. 

Godinama se ulagalo u Aerodrom Mostar uz očekivanja da će ove godine ostvariti rekordan broj letova, a sada je institucija pred bankrotom, jer nije ostvarila nikakav profit, a ove godine planiran rast broja putnika bio im je za blizu 40 posto. Ranije rukovodstvo je izrazilo zabrinutost zbog teškog položaja i tražilo pomoć od države, jer kako je kazano drugačije ne može opstati, niti se mogu radnicima isplatiti plaće. 

Podsjetimo da se i prije pandemije godinama problematiziralo poslovanje mostarskog aerodroma s vječitim naglaskom na to da je naprosto nejasno kako je moguće da tako dobro pozicioniran aerodrom ne može napredovati.

(Klix)