Petak, 14.05.2021.

Korona odnijela još jedan život: Preminuo 40-godišnji Ajdin Bašić, uposlenik Druge gimnazije

Petak, 13.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Koronavirus ugasio je još jedan mladi život. Ajdin Bašić, uposlenik Druge gimnazije u Sarajevu, preminuo je od posljedica zaraze u 40. godini života.

Ajdin se dugo i grčevito borio s opakim virusom na Klinici za plućne bolesti “Podhrastovi”.

U Drugoj gimnaziji proveo je 17 godina radnog vijeka.

Otišao je naš Ajdin. Otišao je dobri duh Druge gimnazije. Bio je to čovjek vrijedan, vedar i širok. Vrata njegove male kancelarije u dnu hodnika na drugom spratu škole bila su uvijek širom otvorena za sve: direktora, koordinatore, profesore, pedagoge, razrednike, učenike, stručne saradnike, tehničko osoblje, higijeničarke  ̶  jednom riječju za sve radnike Druge gimnazije. Širokim osmijehom dočekivao je sve nas i redom rješavao naše probleme. Ako nas tišti neki problem, znali smo  kome ćemo se obratiti   Ajdinu, navedeno je na stranici Druge gimnazije.

Kako dalje navode, doprinose je dao u svim segmentima rada škole svojim nesebičnim trudom i zalaganjem.

Ajdin nije samo održavao računarsku opremu, što mu je bio osnovni zadatak, već je i radio mnoge druge poslove: održavao web stranicu škole, pomagao u nabavci opreme za školu, dijelio pribor učenicima i profesorima, učestvovao u radu komisija i odbora. Poseban pečat ostavio je u organizovanju i radu Sindikalne organizacije Druge gimnazije, kao dugogodišnji član Sindikalnog odbora. U njegovu kancelariju uvijek se moglo doći po pomoć, savjet ili razgovor, tek onako, drugarski uz kahvu. Ostat će upamćen kao vrijedan radnik, odan i beskompromisan saradnik, a najviše kao drug, prijatelj i Čovjek – kaže se u saopćenju.

Njegove kolege i učenici posljednji put se opraštaju od omiljenog uposlenika.

Dragi Ajdine, danas je tvoja kancelarija prazna i u njoj smo mi, zatečeni viješću o tvom odlasku. Zauvijek ćemo te pamtiti po plemenitosti, dobrim djelima i nikada te nećemo zaboraviti. Neka se Bog smiluje tvojoj plemenitoj duši –  navedeno je.