Petak, 04.12.2020.

Vikićevi specijalci podržali Ismeta Gavrankapetanovića

Srijeda, 15.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Veterani Odreda policije “Bosna”, čiji je komandanta bio Dragan Vikić, pružili su otvorenu podršku direktoru Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismetu Gavrankapetanoviću, piše PRESS.

“Povodom najava iz sredstava javnog informisanja o oduzimanju licence prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, Udruženje veterana Odreda policije BOSNA Kantona Sarajevo daje bezrezervnu podršku njegovoj borbi za pravdu i istinu. Bio je sa nama u teškim danima agresije i zajedno sa svim herojima u bijelom svakodnevno spašavao živote branilaca Sarajeva i naše domovine. To mu ne smijemo i nećemo nikada zaboraviti”, naveli su Vikićevi specijalci.

Prof. Gavrankapetanović je, podsjećamo, prijavljen Etičkoj komisiji Ljekarske komore KS jer je pokušao skrenuti pažnju na sraman slučaj odbijanja liječenja maloljetne djevojčice Nadin Smajović.

„Uvijek ću svim sredstvima pozivati kao liječnik da se ovakve stvari ne smiju dešavati u našem društvu. Neću šutjeti nikada kada smatram da je šutnja grijeh prema bolesnima. To je moj život i nema tih privilegija na svijetu za koje ću nemoralno šutjeti. Da, mene se to tiče, jer sam ljekar pod zakletvom Hipokratovom za koju živim. Uvijek ću služiti bolesnom, poniženom i obespravljenom. Drugi život nemam”, poručio je ranije Gavrankapetanović.

Povodom najava iz sredstava javnog informisanja o oduzimanju licence prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću Udruženje…

Posted by Veterani odreda Policije Bosna, specijalna jedinica MUP RBiH 1992 on Wednesday, July 15, 2020