Ponedjeljak, 20.09.2021.

PRESS nezvanično saznaje: Adis Drnda novi ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo?

Četvrtak, 15.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Zahtjev za smjenu trenutne Vlade u Kantonu Sarajevo zvanično je predat krajem prošle sedmice. Zastupnici “Četvorke” i doskorašnji član SDA Aljoša Čampara stavili su svoj potpis na zahtjev i uz obrazloženje isti uputili u daljnju proceduru.

Razgovora o raspodjeli ministarstava nije bilo, no, kako je bilo govora o ekspertnoj Vladi, nova većina razgovarala je u tom kontekstu o mogućim rješenjima.

Tako bi, kako PRESS nezvanično saznaje, Ismira Jusku na poziciji ministra unutrašnjih poslova KS mogao zamjeniti Adis Drnda.

Drnda je doktorant na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a donedavno je obavljao funkciju načelnika obavještajnog odjela Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Regionalnom centru Sarajevo.

Obzirom da uposlenici SIPA-e zakonski ne smiju biti politički angažirani, sve su prilike da je Drnda pominjan kao rješenje za pomenuto ministarstvo kao ekspert, a ne kao nečiji stranački prijedlog. Drnda nije jedini kandidat o kojem je bilo govora, no kako nezvanično saznajemo, najizvjesnije je da će jedan od novih ministara u novoj Vladi KS biti upravo on.