Ponedjeljak, 08.03.2021.

Platforma za progres: Dokazali smo da smo pokret za promjene; Imat ćemo vijećnike u svim sarajevskim općinama

Ponedjeljak, 16.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na Lokalnim izborima istakli su i u Platformi za progres (PZP), gdje su, kako navode iz ove stranke, dokazali da su pokret za promjene.

Kako su rekli u PZP-u imali su priliku, hrabrost i odlučnost da izađu na Lokalne izbore, premda su kao pokret osnovani prije dvije godine.

“Jučer smo po prvi puta izašli na Lokalne izbore sa kandidatskim listama u 36 izbornih jedinica u cijeloj državi. U poređenju sa strankama koje su također nastale kao novi pokreti, pri čemu mislimo na one koje nisu formirane iz drugih političkih opcija u proteklih 15 godina, Platforma za progres ostvarila je najbolji rezultat”, kažu iz PZP-a.

Kako navode, činjenica da su imali bolje rezultate na prvim lokalnim izborima od mnogih političkih opcija govori mnogo. 

“Naši kandidati za načelnike su stekli iskustvo, ostvarili dobre rezultate i ponosni su na činjenicu da su baš oni svojim znanjem i sposobnostima stekli povjerenje značajnog broja građana iako nisu bili previše medijski eksponirani. 

Svoje predstavnike u vijeću prema dosadašnjim informacijama imat ćemo u Tuzli, Vogošći, Hadžićima, Gradačcu, Visokom, Ilidži, Centru, Tešnju, Gračanici, Konjicu, Novom Gradu Sarajevo, Starom Gradu i Novom Sarajevu. Broj vijećnika u ovim vijećima će se tek potvrditi na osnovu konačnih rezultata”, navode u PZP-u. 

Ističu da, uprkos manjoj izlaznosti, rezultati su pokazali da je naše društvo ipak spremno za promjene. 

“Izborna kampanja Platforme za progres razlikovala se po mnogo čemu – bili smo drugačiji i pokazali da se na kreativan način može mijenjati svijest građana i da politika može biti čista i nadahnjujuća. Bavili smo se svojim projektima, nismo pričali o drugima i niti u jednom momentu naš fokus nije bio na blaćenju nekoga ili nečega, nego na predstavljanju konkretnih rješenja za probleme naše svakodnevnice”, ističu u PZP-u.