Subota, 08.05.2021.

OTKRIVEN IDENTITET SERIJSKOG SILOVATELJA IZ SRBIJE: Siniša K. živio je u nevjenčanom braku s Bosankom Miljanom M.

Subota, 18.07.2020. | Najnovije | Region | Vijesti | Novinar

Njemački “Bild” objavio je nove detalje o Srbijancu koji je uhapšen poslije nekoliko silovanja koje je počinio nad ženama u Njemačkoj, u blizini Berlina.

Za serijskim silovateljem iz Srbije osumnjičenim da je u Njemačkoj napastvovao čak sedam žena, među kojima je i maloljetnica, potraga je trajala četiri sedmice i u nju su bili uključeni čamci, helikopteri, bespilotne letjelice i psi, ali i 83 policijska službenika.

Kako navodi “Bild”, počinilac gnusnih zločina uhapšen je u šumi na imanju u okolici Potsdama nakon što su ga mještani prepoznali na osnovu snimaka koje je policija ranije objavila.

Dramatično hapšenje odigralo se u utorak uvečer nakon što je zločinac istog dana, samo u prijepodnevnim satima, silovao još jednu ženu u okolici Potsdama. Građani su prijavili zločin oko 11.30, a na nesretnoj ženi su uočeni tragovi nasilja. Odmah su preduzete prve mjere, šuma je zatvorena i počela je potraga.

Kako se navodi u izvještajima njemačkih medija, najprije su pronađeni njegov bicikl i telefon, koji je bio otključan, na osnovu čega su policajci otkrili da je vlasnik upravo osumnjičeni silovatelj.

“Ima djevojku koja je trudna. Otišla je kući da rodi dijete. Mračna sumnja: čim je ona otišla, počeo je da siluje žene…“, dramatično počinje “Bild”, najtiražniji list u Njemačkoj.

Siniša K. (29), serijski silovatelj iz Berlina. Poslije više od četiri sedmice istrage berlinske i brandenburške policije, u utorak je uhvaćen kod jezera Vanze, samo nekoliko sati nakon što je silovao jednu ženu. On je sada u pritvoru.

Siniša K. u Berlinu je živio s Bosankom Milijanom M., koja je 9. juna, pred kraj trudnoće, otišla kući da se porodi. Navodno je Siniša K. samo tri dana kasnije, 12. juna, silovao jednu maloljetnicu u Berlinu, prenosi “Deutsche Welle”.

Siniša. K došao je u Njemačku 2019. nakon što je u svojoj domovini izdržao petogodišnju zatvorsku kaznu za krađu i silovanje. Potiče iz Melenaca u Banatu, mjesta sa 6.700 stanovnika.

“Bild” je posjetio roditelje uhapšenog Goricu i Branislava K. Majka je za njemački list izjavila: “U srijedu je pokušao da nas pozove, ali nas nije dobio. Kasnije nas je pozvao njegov kolega. Rekao nam je da je Siniša bio u zatvoru.”

Ona je novinara “Bilda” pitala: “Želim da znam istinu. Šta je uradio moj sin?”

Na to joj je rečeno da su istražitelji uvjereni da je od 12. juna brutalno silovao osam žena.

“Gorica K. se srušila i tražila od muža sredstvo za smirenje. “Ako je to uradio, više mi ne treba. Ne želim više nikad da ga vidim”, rekla je majka i dodala da je u Srbiji u pijanstvu zlostavljao jednu maloljetnicu. Supruga ga je ostavila i tužila ga za izdržavanje njihovog sina.

“Nadali smo se da će poslije zatvora da se promijeni, da je htio da živi normalan život”, završava “Bild” izvještaj iz Melenaca.

(Slobodna Bosna)