Utorak, 27.10.2020.

Vasković: Čampara i Zvizdić razvili su snažnu infrastrukturu, džaba Bakir pokušava minimizirati Aljošin odlazak iz SDA

Nedjelja, 18.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Novinar Slobodan Vasković gostovao je sinoć u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića, a koja se emituje na FACE televiziji. Vasković je između ostalog govorio i o posljednjim političkim dešavanjima u SDA.

Hadžifejzović je Slobodna Vaskovića pitao o dešavanjima u SDA, odnosno o odlasku zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo i federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare iz SDA te problemima koje sa SDA ima načelnik Novog Grada Semir Efendić

“Semir Efendić je malezijski đak i ima vrlo čvrsta leđa. Ta leđa ne znače Bakir Izetbegović. Što se tiče Čampara, oni su poprilično moćni kao porodica. Ne treba zaboraviti da to nije samo porodica Čampara nego da je tu i porodica Zvizdić. Imamo sada Denisa Zvizdića koji je i dalje u vrhu SDA, a koji se ne izjašnjava o svemu ovome što se dešava s Aljošom Čamparom, ali svakako mu nije pravo”, rekao je Vasković.

Istakao je da su Čampara i Zvizdić razvili snažnu infrastrukturu u Sarajevu i da SDA pokušava da to minimizira putem izjava Bakira Izetbegovića.

“To je ipak značajan udarac za njih bez obzira koliko se trudili da tu priču minimiziraju. Taj sukob u SDA nije počeo jučer već je on počeo na Kongresu SDA kada se birao kandidat za člana Predsjedništva BiH. Denis Zvizdić je bio već kandidat, a onda ga je porodica Izetbegović raznim igrama zbrisala. Zvizdić je uzeo rezervni položaj i čekao. U ovom momentu njegovu bitku bije Aljoša Čampara i ona će se i dalje razvijati. On naravno pri tome traži saradnike gdje god ih može naći jer SDA je još uvijek jaka isto kao što su jaki SNSD i HDZ. To ne znači da se ne mogu urušiti kao što se urušio SDS 1997. godine”, rekao je Vasković.

(PRESS)