Utorak, 27.10.2020.

Zastupnik SDA Midhat Čaušević: Moj stav je jasan, na pozicijama ministara i direktora ne smiju biti ljudi koji imaju potvrđenu optužnicu!

Nedjelja, 18.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona ove sedmice smijenili su dva ministra u Vladi TK. Riječ je o ministru unutrašnjih poslova TK Sulejmanu Brkiću, protiv kojeg je podignuta optužnica i ministru za rad, socijalnu politiku i povratak TK Admiru Hrustanovicu, kojem je izrečena presuda zbog fizičkog napada, piše PRESS.

Zastupnik SDA u Skupštini TK Midhat Čaušević glasao je za smjenu, a svima onima koji su se pitali zbog čega je to učinio poručio je kako ministar protiv kojeg je podignuta, a zatim i potvrđena optužnica ne može računati na njegovu podršku.

“U posljednjih nekoliko dana imam puno upita vezano za moje glasanje oko smjene ministara u Vladi TK. Kao što sam kazao i mnogo ranije to sam ponovio i na sjednici Skupštine TK: ministar protiv kojeg je podignuta, a zatim potvrđena optužnica i za kojeg sam digao ruku da bude ministar više nema moju podršku. U konkretnom slučaju dodatna otežavajuća okolnost je da po podizanju optužnice ministar MUP-a više nije imao pristup podacima koji su iz kategorije povjerljivo, tajno… što je suština za njegov operativni rad. Idemo dalje!”, napisao je Čaušević.

On je na sjednici Skupštine TK otvoreno kazao kako je njegov stav da “onaj protiv koga je potvrđena optužnica ne smije i ne treba biti ministar u vladi, na poziciji direktora ili na onim pozicijama koje za posljedicu imaju odlučivanje u ime drugih ljudi”.

U posljednjih nekoliko dana imam puno upita vezano za moje glasanje oko smjene ministara u Vladi TK. Kao što sam kazao i…

Geplaatst door Midhat Čaušević op Vrijdag 16 oktober 2020