Četvrtak, 28.10.2021.

Potvrđena optužnica protiv Agana Bunića zbog nesreće u kojoj je poginula jedna osoba

Petak, 18.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podiglo, a Općinski sud u Cazinu je potvrdio optužnicu protiv Agana Bunića (40) iz Bužima zbog saobraćajne nesreće koja se desila u junu 2019. godine u mjestu Donja Koprivna, a u kojoj je poginula jedna osoba.

Osnovano se sumnja da se optuženi Bunić iz nehata, kao učesnik u saobraćaju nije pridržavao saobraćajnih propisa i time doveo u opasnost život ljudi i prouzrokovao smrt jedne osobe.

Optuženom Buniću je na teret stavljeno krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja. 

“Osnovano se sumnja da optuženi dana 9.6.2019. godine, upravljajući prijevoznim sredstvom iz pravca Bužima prema Cazinu, prilikom dolaska u mjesto Donja Koprivna, nije držao vozilo što bliže desnoj ivici kolovoza i nije se kretao prilagođenom brzinom, uslijed čega je došlo do frontalnog sudara s vozilom koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozač drugog vozila je uslijed zadobijenih povreda preminuo”, navodi se u saopćenju Tužilaštva USK. 

Osnovanost predmetne optužnice je potvrđena brojnim materijalnim dokazima, a prvenstveno nalazom i mišljenjem vještaka saobraćajne i mašinske struke.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji pred Općinskim sudom u Cazinu.

(Klix)

Tagovi: Agan Bunić