Utorak, 24.11.2020.

Skaka i Terović podnijeli ostavke u Izvršnom odboru SDA Kantona Sarajevo, pozvali Kantonalni odbor SDA da preuzme odgovornost i podnese kolektivnu ostavku

Četvrtak, 19.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Jasmin Terović i predsjednik Općinskog odbora SDA Stari Grad Abdulah Skaka podnijeli su ostavke na mjesto članova Izvršnog odbora SDA KS i članova Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, saznaje PRESS.

U pismu, koje su uputili predsjedniku Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikretu Prevljaku, kao razloge za podnošenje ostavki naveli su činjenicu da je SDA na ovogodišnjim lokalnim izborima u KS pretrpjela težak poraz, ali i da jednostavno ova stranka nema koalicioni kapacitet zbog čega će u većini općinskih vijeća morati djelovati kao opozicija.

Terović i Skaka pozvali su da se napravi ozbiljna i objektivna analiza ističući kako tu analizu ne treba raditi postojeći KO SDA Sarajevo. Uvjereni su da će objektivni rezultati pokazati kako je krajnje vrijeme za promjene unutar KO SDA Sarajevo.

Pozvali su članove Izvršnog odbora SDA KS, Kadrovske komisije KO SDA i KO SDA Sarajevo da preuzmu i individualnu, a i kolektivnu odgovornost za brutalni poraz SDA na ovogodišnjim izborima.

Terović i Skaka smatraju da je došlo krajnje vrijeme za potpunu rekonstrukciju i kvalitetnija kadrovska rješenja unutar KO SDA Sarajevo. U suštini, Terović i Skaka traže od članova KO SDA Sarajevo da budu moralni i kolektivno podnesu ostavku.

Trenutno rukovodstvo KO SDA čine Fikret Prevljak, Sebija Izetbegović, Mahir Dević, Eldar Čomor, Jasmina Biščević-Tokić i Miralem Šurković (rođak direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zvanog Osmica).

(PRESS)