Subota, 28.11.2020.

Kakav su uspjeh na izborima postigli poslanici iz Skupštime RS-a: Evo kako su prošle Dodikove mezimice

Petak, 20.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Gordana Vidović kao i Mara Milošević iz SNSD-a nisu imale uspjeha u borbi za mjesto načelnika Modriče.

Nekoliko poslanika aktuelnog saziva Narodne skupštine Republike Srpske bili su kandidati na završenim lokalnim izborima u BiH. Neki su bili kandidati za gradonačelnike i načelnike opština o pojedini za odbornike. Poslanici opozicije imali su ovaj put više uspjeha, piše Slobodna Bosna.

Najveći uspjeh kao poslanici kandidati ostvarili su Draško Stanivuković iz PDP-a i Zoran Vidić iz SDS-a koji su postali gradonačelnik Banjaluke odnosno Broda. Gordana Vidović kao i Mara Milošević iz SNSD-a nisu imale uspjeha u borbi za mjesto načelnika Modriče.

Kao kandidati za odbornike mnogo uspjeha su imali Jelena Trivić u Banjaluci i Nebojša Vukanović u Trebinju. Neuspjeh je kao kandidat za odbornika u Banjaluci doživio potpredsjednik Narodne skupštine iz Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Neki od njih ipak neće ući u lokalne parlamente i svoje mjesto prepustiće nekom od kandidata sa liste što je legitimno.

Tanja Topić pojašnjava da su opozicioni poslanici koji su bili i kandidati iskoristili svoje djelovanje u Narodnoj skupštini gdje im je data prilika da se obraćaju javnosti a da su oni koji su još radili na terenu postigli odlične rezultate.

Nebojša Vukanović, pored dobrog rezultata u Trebinju ostaje narodni poslanik.

Jelena Trivić koja je kao nosliac liste PDP-a u Banjaluci osvojila gotovo 12 000 glasova od 17100 koliko je osvojio PDP takođe ostaje narodni poslanik.  Ona kaže da je pokazano koliku moć ima mikrofon u Narodnoj skupštini.

Zanimljivo je, što se Banjaluke tiče, da je i prethodni gradonačelnik Igor Radojičić, na poziciju prvog čovjeka grada došao direktno iz Narodne skupštine Republike Srpske gdje je takođe prekinuo mandat.