Utorak, 24.11.2020.

Mali Hoša veliku tugu živi

Petak, 20.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA

Bio jednom jedan Mali Hoša, doselio u Butmir na Ilidžu i sanjao velike snove.

Najveće pitanje koje se nameće ovih dana poslije održanih nedeljnih izbora i historijske kataklizme koju je doživio SDA-ov kandidat za načelnika Fikret Prevljak, je gdje je i šta radi mali Hoša?!

Mali Hoša slovi za mozak daleko najlošije kampanje u 21. vijeku, kampanje Fikreta Prevljaka za načelnika općine Ilidža u kojoj je brutalno potučen.

Kako nam javljaju izvori bliski malom Hoši on se trenutno nalazi u teškom psihičkom rasulu, svi snovi su srušeni i carstvo počinje da se urušava. Lijepi snovi od nedelje prelaze u noćne more u kojim njegov Fikro više nije ni predsjednik općinske organizacije SDA Ilidža.

Duboko ožalošćen i potresen njegov Fikro stavlja svoj stap na rame i pokušava da pobjegne, da se skloni. Najprimamljivije mjesto mu se čini njegovo prirodno stanište Zvekuša.

Sa druge strane gdje god da krene, kud god da pogleda mali Hoša u ušima mu odzvanjaju stihovi pjesme ”Tvoji se snovi ruše” i tako izbezumljen tumara i teško se snalazi u novonastalim okolnostima.

U tako teškom stanju traži sve moguće načine da se smiri, kao najbolji antidepresiv mu se čine misli o davnim prošlim vremenima i davnoj 2010. godini kada je svojim Audijem A8 zajedno sa Fikrom Bakira vozio sa skupa u Konjicu za Sarajevo.

Duboko zaokupiran mislima o lijepim starim vremenima mali Hoša svako malo utonue u san. U snu ga progoni dobro poznati glas: ”Misliš da nam možeš pobjeći, nema više Bakira i profesorice, nema više Fikre, u Centrali su neki drugi ljudi, Kanton sad drugi vodi!”.

Izbezumljeni Hoša kroz san bunca: ”Ahmed će biti načelnik, vladat ću Ilidžom!”

Noćne more ga spasi telefonsko zvono i probudi se Hoša sa mišlju da je sve samo ružan san, kada sa druge strane žice začu: ”Direktore stigla je inspekcija, šta da radimo, mi se sa ovim nismo susretali prije!?”

I tako …

Mi našeg Hošu ovom prilikom pozdravljamo jer znamo da je naš vijerni čitalac i želimo mu što ljepše ali i dosta realnije snove da sanja!