Četvrtak, 15.04.2021.

Fikret Prevljak potvrdio pisanje Pressa?: Stjeralo ga uz zid

Četvrtak, 23.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Fikret Prevljak komentarisao je danas za portal Klix špekulacije da bi mogao upravo on biti kandidat za načelnika Općine Ilidža, obzirom da je Senaid Memić izabran za ambasadora BiH u Maleziji.

“Kod nas niko pojedinačno ne odlučuje o izboru kandidata za načelnika. Drugo, uopće se ne zna da li će biti izbora. Kod nas se to spušta na mjesne odbore i oni odlučuju, daju prijedloge. Ne može niko, ja kao kantonalni predsjednik ili predsjednik stranke Bakir Izetbegović reći: Bit će taj i taj”, ukazao je. 

Ponovio je da o tome odlučuju mjesni odbori SDA koji, kako je rekao, daju prijedloge ko može biti. 

“Ta procedura se nije obavila. Ko zna, ako bude izbora, tek onda se mora ići u tu proceduru”, dodao je. 

Prevljak se osvrnuo da li bi on pristao da bude kandidat za načelnika Ilidže. 

“Ja sam imao kandidaturu još 1996. godine. Tada mi je rahmetli predsjednik (op. a. Alija Izetbegović) predložio, kada smo šetali, da budem načelnik. I tada sam se zahvalio. Tada smo imali rahmetli Huseina Mahmutovića (op. a. bivši načelnik Ilidže). Odbio sam i nisam bio zainteresovan. A sada kako će narod odlučiti, volio bih da to bude neko mlađi i bolji. Ako mene hoće, ja nemam kuda ako me pritjeraju uza zid. Sad za sad ne zna se Boga mi ništa”, naglasio je Prevljak. 

Da li će prihvatiti kandidaturu za ilidžanskog načelnika namjeravali smo pitati predsjedavajućeg kantonalne Skupštine Mirzu Čelika, ali do objavljivanja ovog teksta nije odgovarao na naše telefonske pozive. 

Zajednički kandidat “četvork” – Naroda i pravde, Socijaldemokratske partije, Naše stranke i Nezavisne bosanskohercegovačke liste za načelnika ove sarajevske općine trebao bi biti neko iz NiP-a. Izgledno je da će to biti bivši vijećnik SDA i sadašnji kadar NiP-a Nermin Muzur, piše Klix.

Tagovi: Fikret Prevljak