Utorak, 19.10.2021.

CeriX zvanično imenovan za zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH! Sretno bivši vjereniče Jasmine Izetebegović

Srijeda, 23.09.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Adnan Cerić poznatiji kao CeriX, bivši vjerenik Jasmine Izetbegović, kćerke predsjednika SDA Bakira Izetbegović, zvanično je imenovan za vršitelja dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, piše PRESS.

“Adnan Cerić, imenuje se za vršioca dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku i Bosne i Hercegovine, do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca, počevši od 09.09.2020. godine”, piše u rješenju koje je objavljeno u Službenom glasniku BiH.

Rješenje o imenovanju potpisuje predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija s tim što je od ranije poznato da je Cerića za zamjenika direktora predložila dopredsjedavajuća Vijeća ministara BiH Bisera Turković (SDA).

Nakon imenovanja oglasila se i Jasmina Izetbegović koja je poručila kako više nije u vezi s jutuberom CeriXom, ali i ukazala na njegove profesionalne reference.

Kako je navela, CeriX je od 2016. ili 2017. godine zaposlen u Federalnom zavodu za statistiku na čijem čelu se nalazi Emir Kremić iz SDA. To znači da CeriX ima tri ili četiri godine profesionalnog radnog staža u Federalnom zavodu za statistiku, odnosno dvije ili tri godine radnog staža ukoliko je nakon završenog fakulteta odradio pripravnički staž.

(PRESS)