Srijeda, 14.04.2021.

Sramno: Aida Pilav iz samoizolacije dogovara ‘igru’ sa SDA – bez obrazloženja izuzela iz naredbi kriznog štaba Skupštinu KS

Petak, 23.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Predsjednica kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, poznata po naredbama kojih se ni sama ne pridržava izdala je sramnu naredbu kojom se pokazala dogovorena igra nje i SDA, a sve u cilju očuvanja postojeće Vlade u Kantonu Sarajevo.

Pilav je tako bez logičkog obrazloženja izuzela Skupštinu KS iz naredbe kriznog štaba da se u zatvorenom prostoru može naći samo 30 ljudi. Za Skupštinu KS je Pilav je propisala različite mjere, kako i po kojim kriterijumima nepoznato je.

Dopis Aide Pilav

O ovome se na svom Facebook profilu oglasio i zastupnik Damir Nikšić:

Čudno je da je gospođa Pilav koja vodi Krizni štab, a koja je i sama pozitivna i trenutno na bolovanju, Čeliku potpisala naredbu kojom se Skupština izuzima iz mjera na deset dana u periodu kada bi trebala biti sjednica u Domu mladih.
O čemu se radi – niko ne zna, a postoji velika mogućnost da neki zastupnici budu u samoizolaciji, neki su trenutno pozitivni, možda neće biti kvoruma, a važne tačke su na dnevnom redu (između ostalog i utvrđivanje datuma sjednice na kojoj bi izglasali nepovjerenje trenutnoj vladi).

Zašto SDA ovo radi? Javili su se i koleginica Kerla i kolega Marić ispred klubova DF i SBB, i oni su za online sjednicu. Samo Čelik, koji bi trebao biti prvi među jednakima, nastavlja da se ponaša kao direktor privatne firme.

Da li je opet na sceni SDA samovlašće?

Biće da računaju na samoizolaciju nekih od zastupnika opozicije pa namještaju situaciju kako im odgovara, a to je da onemoguće glasanje ovim zastupnicima na sjednici u Domu mladih tako da neće biti većine za smjenu vlade.

Prljavi trikovi. Opet profitiraju na koroni.
A šta bi hronični profiteri drugo i znali?

Znači građani i vlasnici će plaćati kazne (500-1500 km za nenošenje maske NA OTVORENOM), djeca ne mogu u školu, a političari su jedini izuzeti iz svega toga?! Kakav primjer, napisao je Nikšić.

Tagovi: Aida Pilav