Utorak, 26.01.2021.

Edina Gabela podnijela ostavku na dužnost predsjednice organizacije Žene SDA Sarajevo i članice Izvršnog odbora SDA KS

Ponedjeljak, 23.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Nakon poraza SDA na ovogodišnjim lokalnim izborima vijećnica u Općinskom vijeću Novi Grad Edina Gabela, koja je ostvarila odličan rezultat na izborima, podnijela je ostavku na dužnost predsjednice organizacije Žene SDA KS i mjesto članice Izvršnog odbora SDA Sarajevo, saznaje PRESS.

Gabela se na ovaj potez odlučila iz moralnih razloga vjerovatno svjesna činjenice da su građani Sarajeva kaznili SDA na ovogodišnjim izborima, prije svega, zbog loše politike Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Ranije su ostavke na funkcije koje imaju veze s Kantonalnim odborom SDA Sarajevo podnijeli Abdulah Skaka i Jasmin Terović, predsjednici općinskih odbora SDA Stari Grad i Centar. Ostavku je podnio i poraženi kandidat SDA za načelnika Novog Sarajeva Nedžad Koldžo.

Edina Gabela na ovogodišnjim lokalnim izborima osvojila je mandat u Općinskom vijeću Novi Grad. Ona će ostati vijećnica SDA kako bi opravdala povjerenje građana Sarajeva koji su joj dali mandat, ubjedljivu podršku dobila je i prilikom izbora na poziciju predsjednice organizacije Žene SDA.

Za razliku od Gabele, koja je pokazala i moralnu i političku odgovornost, članovi Kantonalnog odbora SDA Sarajevo još uvijek šute. Šute i čekaju izvjesnu analizu koja bi trebala pokazati zbog čega je SDA u Sarajevu brutalno poražena na izborima.

(PRESS)

Tagovi: Edina Gabela