Subota, 08.05.2021.

Drama u Skupštini BPK: Fejzić fizički nasrnuo na Musića, Velić iz DF-a poručila da joj se SDA sveti (VIDEO)

Srijeda, 23.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Nakon završetka nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde došlo je do verbalnog, a umalo i fizičkog sukoba, kada je dopredsjedavajući Skupštine Edim Fejzić nasrnuo na zastupnika Nijaza Musića.

Sukobu je prethodio izbor Daliborke Milović za predsjedavajuću Skupštine BPK Goražde, te Musićevo obraćanje zastupnicima tokom kojeg je kolegama iz SDA ironično čestitao na ovakvom ishodu sjednice te i kolegi Fejziću, kao dopredsjedavajućem iz reda Hrvata uputio čestitku za predstojeći Božić.

Predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Edita Velić, koja je danas smijenjena, objavila je video naguravanja na svom Facebook profilu.

“Edim Fejzić koji je danas glasao za Daliborku Milović, fizički nasrće na Nijaza Musića. Prije 28 godina, tačno na današnji dan, Nijazu Musiću je poginuo otac. Danas na njega nasrće Edim Fejzić i to po nalogu Aide Obuće i Mirsada Žuge, izdajica. Prije godinu i pol dana, Edim Fejzić se zakleo da neće sa Daliborkom Milović. Sad je poslušao dvojac iz SDA kako bi se oni svetili Nijazu Musiću i meni. Jedino su zaboravili da nama neće držati moralne lekcije oni kojima svjetonazor ne prelazi visine njihovog sitnog zuba i ćepenka”, napisala je Velić.

Inače, nakon pune dvije godine kompletirano je rukovodstvo Skupštine BPK Goražde. Na nastavku konstatirajuće sjednice u skupštinsko rukovodstvo najprije je jednoglasno izabrana predstavnica Kluba poslanika srpske nacionalnosti Daliborka Milović (Liberalna stranka), koja je potom, prostom većinom tri člana rukovodstva Skupštine izabrana za predsjedavajuću, piše Avaz.

Na taj način dosadašnja predsjedavajuća Edita Velić (DF) praktično je smijenjena sa ove pozicije. Za sada nema zvaničnih informacija da li se njenom smjenom najavljuje rekonstrukcija i izvršne vlasti u BPK.

Tagovi: BPK