Ponedjeljak, 20.09.2021.

Nova trostruka zabava za posjetioce, otvoren adrenalinski park u Pionirskoj dolini

Četvrtak, 24.09.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Novoizgrađeni adrenalin park u Pionirskoj dolini danas u podne pušten je u rad, a prvi mališani koji su se danas okušali u adrenalinskim vještinama bili su najvjerniji ljubitelji ove dječije, zelene oaze.

Današnja slika iz Pionirske doline je mnogo mališana od sedam do 15 godina, prirodan ambijent od 2.500 metara kvadratnih, adrenalinske staze s preprekama, zip line i vještačka stijena s četiri polja za penjanje.

Sreću u savladavanju prepreka prvim korisnicima adrenalin park poželjeli su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i Edin Abdurahmanović, direktor preduzeća Park.

Općina Centar u potpunosti je finansirala izgradnju novog, vrlo zanimljivog i prvog adrenalin parka ove vrste u grada, jer je Pionirska dolina svega dva kilometara udaljena od centra.

Prostor za adrenalinsku zabavu u potpuno prirodnom ambijentu, s lijeve strane nakon ulaza namijenjen je i prilagođen djeci od sedam do 15 godina, a danas je do kraja radnog vremena kao znak dobrodošlice bio potpuno besplatan. Od sutra i svakog narednog dana na raspolaganju će biti tokom cjelodnevnog rada Pionirske doline, a 45 minutna zabave koštat će svega 5 KM, navodi Klix.ba.

Osim trostruke zabave, obuke i fizičke zaštite uposlenika, u cijenu je uključeno i korištenje zaštitna oprema koju će korisnici adrenalin parka koristiti dok savladavaju ono što ovaj novi sadržaj Pionirske doline nudi.

Kako bi bio što ljepši, osim šarenih boja kojima su sprave ofarbane, izgrađene su i uređene pristupne staze i platoi. Dodatnu zaštitu nudi drvena ograda uklopljena u prirodni ambijent. Djeca prilikom korištenja adrenalin parka moraju biti u pratnji odrasle osobe, moraju proći obuku o korištenju zaštitne opreme, biti odjevena i obuvena u sportskoj odjeću i obuću i svakako poštovati i primjenjivati upute osoblja koje radi u adrenalin parku.