Ponedjeljak, 25.01.2021.

Klub gradskih vijećnika SDA prepakovao prijedlog nakon pisanja PRESS-a; Umjesto Džemala Najetovića predložili Hadžana Konju, od Enre Suljić ne odustaju, mora proći pod svaku cijenu

Utorak, 24.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Klub gradskih vijećnika SDA nakon današnjeg pisanja PRESS-a o ponovnom stavljanju na dveni red imenovanja Enre Suljić u Odbor za dodjelu Šestoaprilske nagrade, prepakovao je svoj prijedlog te je sada uz Enru Suljić predložen i Hadžan Konjo. On je bio u prethodnom sazivu Odbora, međutim kao novogradski kadar nije dolazio ponovo u obzir, te su njegovo ime zamjenili sa Najetovićem.

Kako su puno bolji izgledi da Enra Suljić bude izabrana uz Konju dobitnika najvećeg ratnog prznanja “Zlatni liljan”, dobitnika Šestoaprilske nagrade, te čovjeka koji je cijenjen i poštivan među gradskim vijećnicima, predsjednik Kluba Velija Katica dostavio je danas u poslijepodnevnim satima ovaj izmijenjeni prijedlog.

Enra Suljić domaćoj javnosti poznata je kao najodaniji saradnik direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Ona je u predizbornoj kampanji postavljena i na čelo Izbornog štaba SDA u KS, a rezultate njenog rada mogli smo vidjeti 15. oktobra 2020. godine kada je SDA brutalno poražena na izborima.

Sebija Izetbegović insistira na tome da se Enra Suljić postavlja na važne funkcije jer je Enra Suljić programirana da izvršava naredbe svoje šefice. A najnovija naredba je, kako se priča, da se Sebiji mora uručiti Šestoaprilska nagrada.

Tagovi: Enra Suljić