Srijeda, 25.11.2020.

Samir Petrović novi član Naroda i Pravde

Nedjelja, 25.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Tim Naroda i Pravde nastavlja rasti, a stranci se zvanično priključio i Samir Petrović, istaknuti pripadnik Armije RBiH, dobitnik Zlatnog ljiljana, trener i planinarski vodič.

Potpisivanjem pristupnice, Samir Petrović ozvaničio je priključenje timu Naroda i Pravde. Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je da mu je čast da Narod i Pravdu kao vrijedan politički projekat vide časni i hrabri ljudi, posebno kada se radi o bivšim borcima ARBiH.

Meni i drugima u Narodu i Pravdi je čast kada nas kao vrijedan politički projekat prepoznaju bivši borci, diverzanti, dobitnici najviših ratnih priznanja. Nama je to potvrda da su sa nama i uz nas najhrabriji, oni koji su svoju hrabrost pokazali i dokazali u najtežim uvjetima agresije na našu domovinu. Hrabri, sposobni, pošteni i odlučni su ono što treba našoj Bosni i Hercegovini. Narod i Pravda nastavlja rasti, a nakon Lokalnih izbora sigurno je da ćemo biti jedna prepoznatljiva patriotska snaga kojoj su narod i država uvijek na prvom mjestu“, kazao je Konaković.

Samir Petrović rođen je 1973. godine u Sarajevu. Od 06. aprila 1992. godine bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Za svoje ratne zasluge odlikovan je Zlatnim ljiljanom. Kao pripadnik Druge viteške brigade ARBiH bio je saborac legendarnog komandanta Safeta Zajke. Bio je jedan od najistaknutijih diverzanata i specijalista za uništavanje oklopnih sredstava, tenkova, transportera i utvrđenih neprijateljskih rovova. Ranjavan je više puta. Certificirani je trener kick boxa te planinarski vodič sa A licencom Planinarskog saveza BiH.

Samir je nakon pristupanja Narodu i Pravdi kazao kako se ponovo uključio u borbu za narod i državu.

Kao što sam i 1992. ustao protiv onih koji su rušili državu, danas svoj glas dižem protiv onih koji devalviraju cjelokupan sistem vrijednosti za koji smo se borili i izborili“, rekao je Petrović.