Ponedjeljak, 18.01.2021.

POZNATI RUKOPIS, NA BIJELJINSKOJ TV SU GA PREPOZNALI: Ko Bošnjacima iz Janje podmeće da (p)održavaju leglo terorista, te da su planirali atentat na Dodika, Vučića…

Subota, 26.09.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

“Tekst je tako napisan da podsjeća na ‘rukopis’ ovdašnjih paraobavještajnih krugova koji su nakačeni na dijelove vlasti, a s vremena na vrijeme izađu s takvim ili sličnim scenarijima koji se uglavnom dešvaju pred izbore ili kada počne da pada rejting Milorada Dodika u javnosti”.

Na više portala juče je objavljen tekst pod naslovom: „Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina” u kojem se pominje Janja i ime Azema Aletovida iz Janje, kao navodnog učesnika planiranja terorističkih akata.

U režimskim medijima u RS-u, piše BN TV, pojavila se juče informacija kako je grupa vehabija iz BiH planirala je u proteklom periodu u nekoliko odvojenih slučajeva prethodnih godina organizovati atentate na člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i na ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, navodeći da to stoji u dokumentaciji obavještajnih službi koja je u posjedu jednog banjalučkog portala, što je prenijela i novinska agencija Republike Srpske, kao i mediji bliski vlasti.

Tekst je tako napisan da podsjeća na “rukopis” ovdašnjih paraobavještajnih krugova koji su nakačeni na dijelove vlasti, a s vremena na vrijeme izađu s takvim ili sličnim scenarijima koji se uglavnom dešvaju pred izbore ili kada počne da pada rejting Milorada Dodika.

U MUP RS nisu potvrdili te informacije, a nisu ih ni demantovali. 

Pošto je MZ Janja proglašena “terorističkim leglom”, mještani tog bijeljinskog naselja saopštenjem za javnost demantuju sve navode iznesene u tekstu “Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina”, a koje se odnose na njih.

U saopštenju ističu da Janja, kao najveda povratnička zajednica u Bosni i Hercegovini se u spornom tekstu pominje na vrlo neprimjeren način, kao leglo terorista koji imaju svoje terororističke kampove za obuku, što je notorna laž.

“Od povratka u Janju od strane Bošnjaka nikada nije bilo niti jednog incidenta niti su Bošnjaci Janje ikakva prijetnja bilo kome. Mjesna zajednica je od strane predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini proglašena najtolerantnijom Mjesnom zajednicom u BiH. Predstavnici Bošnjaka u Janji redovno održavaju sastanke sa prvim ljudima Policijske stanice u Janji, sve u cilju obezbijeđenja sigurnosti svih stanovnika Janje te mira i saradnje sa institucijama Republike Srpske”, kaže se u saopštenju i dodaje da ovakve lažne informacije,  nanose štetu svima u Janji, unose nemir među njene stanovnike i narušavaju dobre međuljudske i međuetničke odnose.

“Naročito je ovim pogođen predsjednik Savjeta mjesne zajednice Azem Aletovid sa svojom porodicom. Želimo vas upoznati da je Azem Aletovid cijenjeni i ugledni stanovnik Janje, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Janja, dugogodišnji aktivista u NVO sektoru koji je zaslužan za mnoge realizovane projekte iz kulture i humanitarnog rada za što je i dobio priznanje grada Bijeljina 2015. godine (Srebrna značka grada Bijeljina), osnivaču i predsjedniku BКUD-a “Mula Alija Sadikovid“, zaposlenom u gradskoj upravi Bijeljine, ocu četvero djece i čovjeku poznatom u ovom dijelu BiH po svom društvenom angažmanu, koji nikakve veze nikad nije imao sa onim što mu se pripisuje u tekstu”, kaže se u saopštenju.

Takođe, navode da osobe koje se pominju u tekstu sa imenima Samir Begovid i Nedžad Hajdurovid, uopšte ne postoje kao stanovnici Janje! Sve to možemo lako dokazati na sudu.”, kaže se u saopštenju bijeljinske Mjesne zajednice Janja. 

(Slobodna Bosna)

Tagovi: Bijeljina