Ponedjeljak, 20.09.2021.

KRVAVA POTJERA NA BAŠČARŠIJI: Marokanac u bijegu od policije zabio nož u rame muškarcu

Subota, 27.06.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

U noći s četvrtka na petak u Sarajevu na Baščaršiji došlo je do dramatične potjere, nakon što su pozvani policajci zbog slomljenog izloga jednog od poslovnih prostora.

Kako doznaju mediji, u pokušaju krađe, migrant iz Maroka slomio je izlog, a u tom je trenutku naišao policajac u civilu. Lopov se dao u bijeg, a u potjeru je krenuo policajac kojem su se pridružila još dvojica kolega.

Povike policajaca začuo je jedan Sarajlija, koji je bez razmišljanja u želji da pomogne policiji umalo stradao. Naime, Sarajlija nije razmišljao o tome kako bi Marokanac mogao biti naoružan, što je ovaj iskoristio u trenutku kada ga je hrabri muškarac htio zaustaviti zadavši mu ubodnu ranu nožem u rame.

Migrant je potom nastavio bježati, no policija ga je uspjela sustići i tada se drama nastavila, jer je ovaj put Marokanac krenuo na policajca.

Ubrzo je razoručan i priveden u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.Povrijeđeni mladić, kako saznaje avaz.ba, nije teško ozlijeđen.

Marokanac H.L. (18) se tako sumnjiči za tri kaznena djela – napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, nanošenje lakih tjelesnih ozljeda te oštećenje tuđe stvari.