Subota, 28.11.2020.

Skaka, koji nije smio na megdan Hadžibajriću, tvrdi da je SDA “osuđena” na pobjedu

Utorak, 27.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, kojem se bliži istek mandata, a samim tim i suočavanje s neizvjesnom političkom karijerom koja će ovisiti o milosti Fikreta Prevljaka zvanog Njiha i Sebije Izetbegović, odlučio je da pohvali SDA i pokuša realtivizirati sve korupcijske afere koje su posljednjih mjeseci izrodili kadrovi SDA.

“Unutar SDA u proteklom periodu bilo je turbulentno i neka dešavanja utjecala su na odnose unutar stranke i njenu transformaciju. Mnoge stvari su se promijenile, mnogi ljudi koji su obnašali značajne funkcije nisu više dijelom stranke. Međutim, opstojnost SDA temelji se na njenoj ideji i njenoj demokratičnosti koju pokazuje više od bilo koje druge veće stranke u BiH. Predsjednik Izetbegović na čelu je stanke koja uspijeva očuvati svoju poziciju, SDA je jednostavno osuđena na borbu iz koje je dosad svaki put izašla kao pobjednik”, izjavio je Skaka za Depo.

Dodao je i da očekuje kako će aktuelni načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić uskoro postati “politička prošlost”.

Ako je već toliko uvjeren da je SDA “osuđena” na pobjedu postavlja se pitanje zbog čega onda nije imao hrabrosti da na ovogodišnjim izborima izađe na megdan Hadžibajriću i kandiduje se za načelnika Starog Grada.

(PRESS)