Nedjelja, 29.11.2020.

PRESS saznaje: Rusmir Mesihović (DF) koji je podnio neopozivu ostavku na poziciju ministra zdravstva u KS se vodi na bolovanju i uredno prima ministarsku platu?

Srijeda, 28.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Još u julu mjesecu ove godine Rusmir Mesihović Šanko podnio je neopozivu ostavku na poziciju ministra zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo. Mesihović je tada naveo da je ostavku podnio iz zdravstvenih razloga.

Podsjetimo da je na ovu funkciju imenovan 3. marta kao kadar DF-a, a da ga za vrijeme prvog udara pandemije koronavirusa nismo mogli ni vidjeti ni čuti.

Česte prozivke čule su se zbog toga u javnosti obzirom da je u ključnim momentima kao nosilac ključne funkcije ministra zdravstva “propao kroz zemlju” i nije rješavao goruća pitanja poput “puta pacijenta”, izolatorijuma u Kantonu Sarajevo isl.

Kako je ministar zdravstva KS Rusmir Mesihović u vrijeme pandemije koronavirusa ostavio građane bez puta pacijenta – gdje je i šta radi?

Od dana njegove neopozive ostavke, na ovoj funkciji bilo je više osoba. Na pitanju zdravstva se i do novembra mjeseca nije nikakvih konkretnih pomaka napravilo, ali sve ovo vrijeme Šanko uredno prima ministarsku platu, jer se vjerovali ili ne, vodi da je na bolovanju.

(PRESS)