Srijeda, 12.05.2021.

Šokantna poruka Elzine Pirić sa skupa PDA: Protivnike ćemo priključiti na Fadilove respiratore

Srijeda, 28.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Predizborni skup Pokreta demokratske akcije (PDA) u naselju Podgorje u Banovićima večeras je obilježila šokantna poruka članice ove stranke i federalne zastupnice Elzine Pirić, piše Klix.ba.

Predsjednica Općinskog odbora PDA u Banovićima Elzina Pirić prvenstveno je kazala da nakon večerašnjeg predizbornog skupa u Podgorju, kao i svih dosadašnjih predizbornih skupova, protivničke stranke u Banovićima ostaju neprimijećene i nakon lokalnih izbora, a da bi potom izustila šokantne riječi.

“Njima trebaju respiratori i mi ćemo ih priključiti na Fadilove neispravne respiratore nakon lokalnih izbora”, kazala je Pirić te kako je saopćeno iz ove stranke, zamolila prisutne da dignu glavu i budu ponosni kao predsjednik Mirsad Kukić, da hodaju uspravno i ne obraćaju pažnju na provokacije sitnih duša koje su se prodale za 50 i 20 maraka. 

Tokom skupa prekršene su epidemiološke mjere (Foto: PDA)Tokom skupa prekršene su epidemiološke mjere (Foto: PDA)

Osim, u najmanju ruku skandalozne izjave, večerašnji predizborni skup PDA obilježilo je i nepoštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi zbog sprečavanja širenja koronavirusa. Na otvorenom se okupilo više od 100 osoba, bez poštivanja mjera fizičke distance.

Kažimo i to da Tuzlanski kanton iz dana u dan bilježi crne rekorde u broju novootkrivenih slučajeva infekcije, a ove srijede bilo je riječi o njih 126, uz tri preminule osobe.