Srijeda, 28.07.2021.

Odluka Općinskog suda: Zaštitari agencije “Gama AA” moraju dozvoliti nesmetan prolaz radnicima agencije “Poslovnost”

Srijeda, 30.09.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Sudska policija danas je konačno provela odluku Općinskog suda u Sarajevu, da zaštitari agencije “Gama AA” dozvole nesmetan prolaz radnicima agencije “Poslovnosti” do njihovih radnih mjesta u zgradi na Marindvoru na obali Miljacke.

Maja Marilović je rekla da je policija danas naredila zaštitarima da ih ne sputavaju u prolazu do radnih mjesta, piše Avaz.

“Međutim, mi još uvijek nismo zadovoljni jer blokovi nisu uklonjeni. Sud i nije donio takvu odluku, dakel nije precizirano nego u sudskom rješenju piše “nesmetan ulaz”. Sada se iz firme “Brend” koja je sve ovo i napravila, hvataju za to, jer nije precizirano”, kaže Marilović.

Podsjetimo, prošle sedmice je s predstavnicima agencije “Poslovnost” razgovarao i premijer Kantona sarajevo Mario Nenadić (SBB). 

Premijer Nenadić je na tom sastanku predložio da se Agencija obrati Kantonalnom tužilaštvu, Upravi policije MUP-a KS, Općinskom sudu Sarajevo, kao i kantonalnim i federalnim inspekcijama, kako bi od njih dobili institucionalnu podršku.

Iz Agencije “Poslovnost” iskazali su zahvalnost premijeru na pokazanom interesovanju, kao i za poduzimanje određenih koraka u okviru svojih ovlaštenja, kako bi se ova situacija što prije riješila.