Subota, 28.11.2020.

Krizni štab Kantona Sarajevo traži javno izvinjenje; Vibor Handžić (NS): Čekam još da mi roditelje pozovu na razgovor!

Petak, 30.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom oglasilo se povodom pisanja određenih stranaka protiv njih i zbog dovođenja u pitanje njihove stručnosti i profesionalnosti.

“Nedopustivo je što se predstavnici pojedinih političkih stanaka, poput Naše stranke, u stanju globalne pandemije, danas utrkuju da javno postave pitanja stručnosti zdravstvenih radnika – članova ovog štaba, ali i svih drugih njegovih članova, u vremenu kada samo ovo tijelo neprekidno i kontinuirano radi i bdije nad aktuelnom epidemiološkom situacijom u našem kantonu, i to u ime svih zdravstvenih radnika i saradnika koji predano rade, a shodno raspoloživim kapacitetima”, ističu iz Kriznog štaba.

Potcrtavaju kako zbog svega toga traže javno izvinjenje, posebno zbog činjenice da je upravo ovaj Krizni štab bio preteča u donošenju mnogih naredbi, preporuka i mjera u Kantonu Sarajevo, sa svim njegovim specifičnostima.

REAKCIJA IZ NAŠE STRANKE

Kantonalni zastupnik Vibor Handžić iz Naše stranke reagovao je na ovaj zahtjev na svom Facebook profilu:

“Jučer predsjedavajući hoće da nam snizi vladanje, sad krizni stožer traži da se izvinemo. Čekam još da mi roditelje pozovu na razgovor”, napisao je Vibor i poslao jasnu poruku šta misli o zahtjevu Kriznog štaba Kantona Sarajevo.