Subota, 06.03.2021.

I Avdo ponekad kaže istinu

Subota, 31.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor


Političko-propagandni paraobavještajac i razglasni megafon Osmana Mehmedagića Osmice i dugogodišnji poslušnik SDA, koji sebe voli da naziva novinarom, iako u tu nebulozu, niko zdravog razuma u BiH, više i ne vjeruje, ponekad zaista umije da iznenadi. 

Kada Avdo petlja, laže, izmišlja i fabrikuje činjenice, izmišlja nepostojeće veze i zavjere, to više nikog ne iznenađuje. Ne iznenađuje ni kad nevješto pokušavajući da se opere od SDA, hladno slaže milionski auditorijum i kaže kako, eto nikada, nije upoznao ni vidio Bakira Izetbegovića, a to potom demantuje Aljoša Čampara, koji kaže da ga je on lično makar dva puta vodio kod Izetbegovića. 

Ono što iznenađuje kod Avde Avdića je kad kaže istinu, pa makar to bilo i nehotice, da ne shvata ni šta govori, jer to je stvarno izuzetan raritet koji vrijedi pomenuti i na njega skrenuti pažnju kao događaju rijetkom otprilike kao viđanje Halejeve komete (viđa se svakih 74-78 godina).

Ovaj rijetki događaj ogleda se u slijedećem:

Govoreći o sebi kao prljavom novinaru u intervjuu za portal Buka Avdo Avdić kaže: 

“U ovom bosanskohercegovačkom blatu nemoguće je da ostanete čisti, da se ne uprljate, (Intervju za portal Buka 09.09.2020.)”

Priznajući da mu izvještavanje o činjenicama nije opredjeljujuće u njegovom radu Avdo Avdić za sebe dodaje:

“Moja namjera nije da idem za događajima, nego da kreiram događaje. (Intervju za portal Buka 09.09.2020.)”

Nakon ove dvije istine koje je sam o sebi izrekao Avdo Avdić, on više ustvari i ne može biti kriv ukoliko neko povjeruje u njegove izmišljotine i laži, jer je čitaoce unaprijed upozorio na način na koji nastaju njegove “priče”, pa ko voli nek izvoli.

Tagovi: Avdo Avdić