Subota, 10.04.2021.

Hor Vatan: Poklon Domovini Za Dan Nezavisnosti

Ponedjeljak, 01.03.2021. | Najnovije | Vijesti | Autor

Momci iz Hora Vatan ljubav prema domovini dokazali su samim nazivom svoje grupe. Također, spotovima za svoje kaside promovišu ljepote jedine nam Bosne i Hercegovine. Ovog puta povodom Dana nezavisnosti snimili su kompoziciju “Vatan” i spot za istu.

“Čuvajmo slobodu koju uživamo i vatan, domovinu koju imamo. Ovo su riječi kojima je Hor Vatan prošle godine čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ove godine smo odlučili da našoj domovini i svima onima koji je takvom doživljavaju poklonimo nešto drugačije” kazali su iz pomenutog hora za NEON Televiziju.

Tekst ove patriotske pjesme još jedno je djelo Dževada Ibrahimovića , muziku i aranžman radio je Derviš Vejzović. Da svaka nota bude obojena bojama patriotizma potrudio se I Adi Herić, zaslužan za scenario spota, snimanje i postprodukciju.

“Zahvaljujemo se našem Dževadu Ibrahimoviću, Adiju i svima onima koji su na bilo koji način dali podršku ovom projektu. Današnji a i svaki naredni dan u ljubavi prema domovini neka obilježe stihovi: “Grumen zemlje u rukama, djedovina, očevina…To se zove domovina, Bosna i Hercegovina.Sretan 1. mart, Dan nezavisnosti jedine nam domovine.” poručili su iz Vatan-a.

“Vatan” je četvrta autorska kompozicija vokalno-instrumentalnog sastava Vatan.