Nedjelja, 19.09.2021.

NES poručio: Ostavite BiH na miru i bavite se problemima građana Srbije

Srijeda, 01.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Blokada državnih institucija u Bosni i Hercegovini je apsurdna praksa koja zaista mora prestati, izjavio je Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) Bosne i Hercegovine.

On kaže kako prozirne metode vodećih političara, kakav je Milorad Dodik, vrijeđaju zdrav razum i izazivaju najdublji prezir kod većine građana ove zemlje. Po njegovim riječima, politika (ne)rada kakvu nameće Milorad Dodik je najobičniji spin s kojim se javnosti nameću u suštini nebitne teme, a zanemaruju realno stanje i stvarni problemi građana.

“U oba bosanskohercegovačka entiteta su gorući problemi nefunkcionalan sistem, opterećujuća birokratija, raširena korupcija, potpuni izostanak javne odgovornosti političara, zanemarena privreda i nedostatak radnih mjesta. To je ono što osjeti svaki građanin u svome životu i to su naši realni problemi koje treba rješavati. Milorad Dodik nije sigurno neko ko je tih problema svjestan ili spreman da ih rješava jer nam on već godinama dokazuje da je klaun koji rado zabavlja široke mase izvodeći igrokaze koje potpisuje Aleksandar Vučić, a marketing za obojicu radi, posebno u zadnje vrijeme, Aleksandar Vulin”, istaknuo je predsjednik NES-a.

On kaže kakop su političke blokade državnih tijela postale alat s kojim se vodeći političari štite od bavljenja vlastitim poslom za koji su debelo plaćeni dok se problemima u stvarnosti bave sami građani onako kako znaju i mogu pa se većina, posebno mladih, razočarani i izgubljene nade svakodnevno pakuju i odlaze.

“Problemi Srba, Hrvata i Bošnjaka u ovoj zemlji su identični. Svima trebaju sigurna egzistencija i država koja im je podrška u svakom pogledu. Svima trebaju mir i sigurnost i zato nam je jednako važno da uređeni i razvijeni podjednako budu oba entiteta, svaki pedalj ove zemlje jer je to jedini uvjet koji nam može osigurati zdraviju budućnost. Priče o tzv. mirnom razlazu ili nemogućnosti opstanka države Bosne i Hercegovine su toliko glupe da gotovo ne zaslužuju nikakav osvrt. To bi ujedno trebala biti glavna i jedina poruka političarima iz Srbije: Bavite se svojom zemljom čiji vas građani plaćaju, a iz koje nažalost izvozite i politički šund od kojeg samo vi lično imate koristi. Ostavite Bosnu i Hercegovinu njenim građanima koji su, nakon decenija šupljih nacionalističkih priča, zaslužili da ih se ostavi na miru i da im se pruži šansa da sami nastave voditi i graditi svoju zemlju”, poručio je Ogrešević.

(Klix/PRESS)

Tagovi: NES