Utorak, 02.03.2021.

Nakon zimske oluje na istoku SAD-a padavine prognozirane do srijede navečer

Utorak, 02.02.2021. | Globus | Najnovije | Vijesti | Novinar

Jaka zimska oluja zahvatila je istok Sjedinjenih Država u ponedjeljak, zatvarajući centre za vakcinaciju protiv koronavirusa, škole i blokirajući saobraćaj, dok su velike količine snijega pale od Apalačija do Nove Engleske, s velikim nanosima na nekim mjestima.

Otkako je snijeg počeo padati u nedjelju navečer, Nacionalna meteorološka služba javila je da je 33 centimetra snijega palo u njujorškom Central parku, dok je 41 centimetar  u New Yerseyu.

Iako je najjači dio oluje prošao kroz šire gradsko područje New Yorka u ponedjeljak navečer, očekuje se da se nastave slabije padavine tokom praktično cijelog dana u utorak, saopćio je meteorolog James Tomasini.

–  Ovdje nas očekuju dva dugačka dana – izjavio je guverner New Yorka Andrew Cuomo na virtualnoj  konferenciji za novinare.

U dijelovima Nove Engleske registrovane su  snježne  padavine od 31 centimetra ili više, i očekuje se da će trajati do srijede navečer, izvijestili su meteorolozi. Javljeno je o najmanje tri smrtna slučaja koja su povezana s olujnim nevremenom u Pennsylvaniji, prenosi AP.

(FENA)