Utorak, 21.09.2021.

Cure novi detalji o svadbi Jasmine Izetbegović: Haos nastao jer je Sebija prekrižila jedno ime sa spiska, ali je dogovoren bend

Ponedjeljak, 02.08.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Nakon što su mediji objavili da se udaje kćerka Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmina Izetbegović, curi sve više detalja o ‘svadbi godine’.

Nedavno je objavljeno da se Bakirova i Sekina mezimica udaje za biznismena Ćamila Humačkića. On je iz Stoca ali živi i radi u Njemačkoj, u Berlinu.

Sad cure novi detalji.

Prema informacijama iz krugova bliskih mladencima oni u posljednje vrijeme uglavnom borave u Stocu gdje budući mladoženja ima porodičnu kuću i imanje. Prema saznanjima Oslobođenja svadba je zakazana za 28. august, a bit će upriličena u poznatom sarajevskom hotelu Europa.

Mladence i zvanice zabavljat će sarajevska grupa “Hari Mata Hari”.

Prije je nekoliko dana SB je pisala da je navodno došlo do tenzija tokom usuglašavanja spiska zvanica između familija Izetbegović i Humačkić. Naime, izvori bliski porodici Izetbegović tvrde da je Sebija Izetbegović prekrižila ime Salmira Kaplana, bivšeg federalnog ministra kulture i aktuelnog poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH, koji je blizak rođak mladoženje Humačkića. Kaplan, također rođen u Stocu, je već duže vrijeme u političkoj nemilosti vrha SDA, dakle i lidera stranke Bakira Izetbegovića, zbog čega nije bio rado viđen gost na svadbenoj svečanosti njegove kćerke.

No “pregovarač” u ime mladoženjine familije je energično odbio mogućnoist da se eliminira Kaplana, ili bilo koga drugog sa njegovog spiska gostiju. Na kraju su Izetbegovići morali popustiti, pa će se Kaplan naći među pozvanim gostima u hotelu “Evropa” za tačno mjesec dana.