Utorak, 21.09.2021.

Potpuni raspad SDA u Novom Gradu – izgubili vijećnike, ali oformili “tim za odnose s javnošću”

Petak, 03.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Povjereništvo OO SDA Novi Grad Sarajevo, tačnije
njivov “Tim za odnose s javnošću” reagovao je na potpuno rasulo njihovog kluba vijećnika u ovoj općini.

Reakciju prenosimo u cjelosti:

Ovim putem Povjereništvo OO SDA Novi Grad Sarajevo želi obavijestiti članove i simpatizere SDA kao i javnost u cjelini da prelasci vijećnika SDA Novog Grada Sarajevo u SBiH nemaju nikakvu ideološku osnovu niti razloge principijelne prirode, nego da pripadaju sferi borbe za lične interese i tiču se radnih mjesta i drugih privilegija koje je prebjeglim vijećnicima ili članovima njihovih porodica dao ili obećao dati načelnik Općine Semir Efendić. Protivzakonito trgujući uticajem, tražio je od njih da napuste SDA i pređu za njim u SBiH. Neki od njih su, nažalost, poklekli. Ovaj načelnik, koji to ni u snu nikada ne bi bio bez snage i podrške SDA, na taj način kupuje, prodaje i izdaje sve što može sa jedinim ciljem da pokuša stabilizirati načelničku fotelju koja mu se počela ljuljati gubitkom većine u Općinskom vijeću.

O konkretnim imenima i prezimenima vijećnika, članova njihovih porodica, uposlenika Općine ili općinskih službi i preduzeća iz ove priče te o krajnje prljavoj Efendićevoj trgovini uticajem već bruji zgrada Općine i to sa ogromnim negodovanjem.
A nama se uz ovaj povod i u ovom trenutku čini interesantnijom logička i principijelna ravan ove teme.

Naime, kada neko poput Semira Efendića i (sa)učesnika sa jučerašnje PRESS-konferencije Stranke za BiH na prethodnim izborima iskoristi sve organizacione, finansijske, ljudske i druge resurse SDA te pod njenom zastavom i u njenom dresu dobije glasove građana koji 30 godina svoje povjerenje poklanjaju isključivo SDA, i kada nakon izbora te glasove doslovno otuđi i “uknjiži” samo na svoje ime i “prenese u novu firmu” – taj se nedostojni čin zove IZDAJOM najgore vrste i bestidnom PREVAROM pomenutih građana.

A kada potom ti isti ljudi sazovu PRESS-konferenciju kako bi se na njoj pohvalili tom svojom mizernom izdajom i brutalnom prevarom te taj potpuno sramotni postupak predstave (zamislite!!) kao trijumf svoje političke i ideološke mudrosti, onda je riječ o pervertiranoj svijesti i to na najbolji način govori o njima samima, o stanju uma i njihovim životnim načelima i principima.

O takvima će narod vrlo brzo kazati svoje mišljenje!! A mi znamo da NAROD ZNA!

Obavještavamo svoje članove i simpatizere da OO SDA Novi Grad Sarajevo intenzivira svoje aktivnosti na konsolidaciji stanja u članstvu i organizacionoj strukturi SDA i da će taj proces uskoro biti završen vrlo uspješno.

Krajem mjeseca, na vrlo dostojanstven način i uz nekoliko stotina novih članova SDA, planiramo obilježiti godišnjicu osnivanja OO SDA Novi Grad Sarajevo.
Tim za odnose s javnošću

Tagovi: SDA Novi Grad