Petak, 24.09.2021.

Prije sedam dana mu je bio preskup hamburger, a danas ga kujemo u zvijezde: Nije to Džekin hamburger, da ga on pravi košt’o bi 100 eura!

Petak, 03.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Priča o hamburgeru u Džekinom restoranu bila je glavna tema u bh. javnosti prije nekoliko dana.

‘Teško’ nam je svima pala informacija da će samo za jedan hamburger u Džekinom novootvorenom restoranu u Dubrovniku biti potrebno izdvojiti 25 eura. Sramota, kako je mogao i zamisliti da mu hamburger košta 25 eura? Drvlje i kamenje su tada na njega bacali svi koji ga danas hvale na sva zvona i kojima s usta ‘puna’ Edina Džeke. Bez obzira na priču o restoranu, upravu su u jednom, takvog napadača teško da ćemo opet imati.

Navikli smo na naše licemjerstvo i o tome ne treba previše trošiti riječi, možemo samo konstatovati da ako bi cijenu hamburgera u Džekinom restoranu diktirala njegova fudbalska karijera, onda cijena ne bi trebala da bude 25, već 1000 eura.

Džeko je sinoć još jednom u reprezetativnom dresu pokazao klasu. Čvrsti štoper Paris SG Kimpembe, odbijao se od našeg kapitena u svakom duelu tokom utakmice. Osokoljeni igrom kapitena i ostali igrači na terenu djelovali su uvjerljivo. 

U sljedećem kolu kvalifikacija naša reprezentacija igra protiv Kazahstana i nadamo se da će im veliki bod iz Strazbura biti dobra uvertira za pobjedu, koju čekamo dugo vremena.

O nastupu reprezetacije i Edinu Džeki, razgovarali smo sa njegovim portparolom Jasminom Ligatom. 

Razgovor poslušajte u ovom videu.