Petak, 14.05.2021.

Svečano otvoren Memorijalni malonogometni turnir na Soukbunaru

Utorak, 04.05.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar danas je predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo otvorio Memorijalni malonogometni turnir na Soukbunaru, koji se održava u znak sjećanja na 108 šehida i poginulih pripadnika Armije RBiH sa Soukbunara.

Memorijalni turnir će trajati do srijede, 5. maja, kada je planirano održavanje centralne manifestacije i obilježavanje Dana Odreda „Soukbunar“, čiji su borci dali ogroman doprinos u odbrani Sarajeva.


Učešće na turniru će uzeti 12 ekipa, i to: KMF Vitez, Al Hana; GFCS juniori, Soukbunar, ZAMM mC, Sensu, Liten, Vector Integra, AŠ Edo, Paja Taxi, Ugarak i Balon dekor.


U srijedu, 5. maja 2021. godine, planirano je odigravanje utakmice za treće mjesto, a zatim i polufinalne i finalne utakmice, nakon čega će biti proglašeni pobjednici kojima će biti uručene nagrade.


Predsjedavajući Đozo kazao je kako je namjera da u narednom periodu ovaj turnir postane tradicionalan u okviru obilježavanja Dana Općine Centar i Dana Odreda „Soukbunar“.
-Ovo su dani sjećanja na herojsku odbranu naše države. Moramo se sjećati istine i prenositi je generacijama koje dolaze, poručio je predsjedavajući Đozo.

Turnir je ove godine organiziran uz finansijsku podršku ministarstava za boračka pitanja, te kulture i sporta Kantona Sarajevo.