Ponedjeljak, 08.03.2021.

Konaković: Opet se Čović za sve pita, kukavička politika SDA i njenog lidera

Petak, 05.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Nakon što je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Mostar, na kojoj nije izabran gradonačelnik grada na Neretvi, oglasio se Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde. 

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti: 

– Mostar u rukama HDZ-a, drugi dio. Izabran predsjedavajući iz HDZ-a, Irmu Baraliju je SDA svjesno izbacila iz dalje utrke. U drugom krugu dvotrećinsku podršku neće imati niko, u trećem krugu prostu većinu ima HDZ. SDA će se obrušiti na SDP i NS nakon što HDZ dobije gradonačelnika. Bit će izdajnici, plaćenici, rušitelji BiH, a dogovor starih partnera bit će implementiran. Krivac, naravno, neko drugi. Onako kako pokušavaju lagati u SBK dok koaliraju sa HDZ-om, onako kako su dogovorili zaštitu supruge na KCUS-u.

Salem Marić vratio mandat u Parlamentu Federacije i vratio se u GV Mostar. Da bude vijećnik? Teško.

Gradonačelnik HDZ, predsjedavajući SDA. SDA je mogla danas postaviti nove standarde u politici, podrzati Irmu Baraliju i staviti Čovića na mjesto koje zaslužuje po mjerilima Bosanaca i Hercegovaca. SDA je opet Čovića stavila na mjesto koje mu pripada po mjerilima SDA.

Opet se Čović za sve pita. Onako kako se pita u domovima naroda, onako kako se sa Dodikom pita u Vijeću ministara. Podanička, kukavička politika SDA i njenog nazovi lidera.

Još jednom, ko zna koji put. Evo, da sam sve promašio, a nisam naravno, pitanje za Izetbegovića, kako SDA može dobiti gradonačelnika?

Samo dvije opcije, da mu to isporuči HDZ ili da glasaju BH blok i PMP. Sami mogu izabrati gradonačelnika jednako kao što ga možemo izabrati i mi iz Naroda i pravde, a nismo ni izašli na izbore u Mostaru. Još jedna briljantna šahovska partija umornog vozača.

Pa jeste li zbog ovoga onako brutalno krali na izborima?

Jad i čemer.

Tuga.

Odgovarat ćete ovom narodu, vjerujte – napisao je Konaković.