Subota, 06.03.2021.

Od trgovca na malo do trgovca na veliko: Fejzić je prije tri godine za 100 KM kupovao šest glasova na izborima, danas priča o kupovini kompletnog MUP-a BPK

Petak, 05.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Jedan od učesnika šokantnog razgovora u kojem se trguje Ministarstvom unutrašnjih poslova BPK je i zastupnik u Skupštini BPK Edim Fejzić, a koji je ujedno i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Zastupnik Nijaz Musić (SDA) na Skupštini BPK pustio je snimak na kojem se čuje razgovor između zastupnika u Skupštini BPK i delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH Edima Fejzića i Seada Tatarina.

Na objavljenom snimku se, prema Musiću, čuje politička trgovina vezana za MUP BPK i bolnicu u Goraždu koju dogovaraju njih dvojica. Tako se u razgovoru Fejzića i Tatarina spominje 30.000 KM koje se nude za smjenu ministrice unutrašnjih poslova BPK i “prodaju MUP-a” SDA-u.

Edimu Fejziću ovo nije prvi put da je uhvaćen u nezakonitim radnjama. Žurnal je 2018. godine objavio snimak na kojem se čuje kako Fejzić nudi 100 KM u zamjenu za šest glasova na izborima.

I tada je Fejzić kao i danas ima objašnjenje. Danas se dosjetio da objasni kako je zapravio govorio o donacijama kada je riječ o 30.000 koje se spominju u kontekstu kupovine MUP-a SBK.

I prije tri godine žalio se, kao i danas, kako je neovlašteno snimljen.

(PRESS)