Ponedjeljak, 08.03.2021.

Srbija: SJEKLI GLAVE I TOPILI DIJELOVE TIJELA U ŠTEK-VIKENDICAMA STRAVE

Petak, 05.02.2021. | Najnovije | Region | Vijesti | Autor

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i njegova desna ruka Marko Miljković, koji se sumnjiče da su bili organizatori jedne od najjačih kriminalnih grupa koja je godinama sijala strah i činila najbrutalnije zločine u regionu, uhapšeni su zbog više iznuda, otmica i brutalnih ubistava!

Policija je u saradnji sa BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal, osim dvojice organizatora, uhapsila još 17 pripadnika grupe zbog sumnje da su počinili najmanje devet likvidacija, među kojima je i ubistvo navijača Zvezde Zdravka Radojevića, koji je bez traga nestao prošle godine. Nevolji su lisice na ruke stavljene na planini Rudnik, Miljkoviću u Beogradu. Tokom jučerašnjeg dana pretreseno je više od 30 lokacija, među kojima su i tri štek vikendice, locirane između Loznice i Gornjeg Milanovca, u kojima su, kako otkriva naš izvor, pronađeni ključni dokazi za neke od najbrutalnijih zločina koje su počinili.

Mjesto zločina

Ključni dokazi likvidacija iza kojih, kako se sumnja, stoje Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe, koja je po brutalnosti prema žrtvama prevazišla zloglasni zemunski klan, pronađeni su u tri vikendice. Osim oružja, otkriveni su i materijalni dokazi, otisci i DNK materijal, a forenzičari i dalje provjeravaju da li su među prikupljenim tragovima biološki materijali nestalih u prethodnom periodu, te se tri kuće „tretiraju kao mjesto zločina.

Tokom prethodne godine dogodilo se više otmica koje se dovode u vezu sa ovom kriminalnom grupom. Žrtve, ali ni njihova tijela do danas nisu pronađeni. Jučer su pronađeni ključni dokazi koji upućuju da su oni mučeni, a potom spaljivani kiselinom u ovim kućama.

-Nestalo je više ljudi, o čijim se sudbinama mjesecima ništa ne zna. Među njima je Radojević, kome se svaki trag izgubio u augustu prošle godine, ali i Goran Veličković Goksi, kao i „pink panter“ Miljan Ljepoja. Sumnja se da su svi brutalno ubijeni.

Aplikacija Skaj

Vođa navijača blizak „kavčanima“ uhapšen je jučer ujutro oko pet sati, i to dok je navodno s pripadnicima svoje grupe pokušavao da uništi tragove zločina.

Nevolja i pripadnici njegove kriminalne grupe pali su dok su išli da zapale automobile koje su koristili tokom otmica i ubistava. Automobil „smart“ koji su odvezli na Rudnik ključni je dokaz u istrazi nestanka Gorana Veličkovića Goksija. U tom automobilu snimljen je Belivuk dok je razgovarao s Veličkovićem, kome se potom izgubio trag – otkrio je izvor iz istrage.

Kobna greška pripadnika Veljine grupe

Operativne informacije ukazuju da su zločine snimali, a potom video-materijal proslijeđivali jedni drugima.

Na razotkrivanju jedne od najvećih kriminalnih grupa u regionu radilo se mjesecima. Došlo se do podataka da su činili jezive zločine i slali ih jedni drugima preko aplikacije Skaj, koju su koristili za međusobnu komunikaciju. Postoje informacije koje ukazuju da su jednom ubijenom odsjekli glavu, drugom jezik, da su topili dijelove tijela – objašnjava izvor iz istrage.

Prijeti im doživotna

Veljo Belivuk i njegovi saradnici, ukoliko budu osumnjičeni za teško ubistvo, mogli bi da budu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora.

Izmjenom zakona, za najteži oblik ubistva sada je, umjesto 40 godina, zaprijećena kazna doživotnog zatvora.