Subota, 10.04.2021.

Zavrištao manipulativni vijećnik Srdić: Zasmetalo mu što Četvorka želi na zakonit način imenovati ulicu po legendarnom Ivici Osimu

Petak, 05.03.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Srđan Srdić zatražio je da Zvornička ulica u Novom Sarajevu bude nezakonito preimenovana u ulicu Ivice Osima. Potez vijećnika Četvorke koji su iz poštovanja prema Osimu tražili da se sve izvrši na zakonit način Srdić, koji je inače sklon populizmu, nazvao je sramnim te pokušao izmanipulisati javnost u vezi s ovom inicijativom, piše PRESS.

Ubrzo se na svom Facebook profilu oglasio predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

“Zar zaista postoje ljudi koji traže da se po Ivici Osimu nezakonito i mimo procedure, bez njegove saglasnosti nazove neka ulica u Novom Sarajevu? A sve u svrhu vraćanja kredibiliteta vijećniku koji procese vodi interesno, kraticama i kojeg smo isključili zbog prijave da je kupovao glasove. Ivica Osim je jedan od najvećih Bosanaca i Hercegovaca”, napisao je Konaković.

Srdićev manipulativni i neosnovani pokušaj napada na vijećnike Četvorke očekivano podržali su mediji bliski SDA.

O svemu se oglasio i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Nijaz Džaka, a koji je napisao:

“Rekli su NE Ivici Osimu…zavrištao je vijećnik Srdić na facebook-u iznoseći notorne laži o vijećničkom radu i glasanju na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo. Iako je vijećnik ovog vijeća već u drugom mandatu kolega Srdić nije naučio procedure po kojima vijeće radi a vrlo često i ono što zna zloupotrebljava. Ako zanemarimo njegovo neznanje u fokusu mi ostaje njegovo neizmjerno LICEMJERJE.Ne postoji osoba u gradu Sarajevu niti državi koja ne uvažava velikog IVICU OSIMA niti postoji osoba koja neće dozvoliti da neka ulica ili institucija nosi njegovo ime i to su vijećnici jasno naglasili. Ali postoji određena procedura po kojoj se to radi. U ovom gradu su živjeli i svoje živote dali nekoliko stotina…hiljada heroja i patriota koji neupitno zaslužuju da ih se sjećamo i zamislite kakav bi nered nastao kad bi na desetine vijećnika mimo procedura pokretali promjene naziva ulica, trgova, ustanova i slično. U svemu tome je zanimljiva činjenica da kolega Srdić nije niti tražio saglasnost samog IVICE OSIMA (ŠVABO JE ŽIV!).Postupanja i rad Srđića opisaću na ovakav način: dok se s jedne strane igra sa srcima i sentimentom građana prema Ivici Osimu….s druge strane istom našem Švabi, kao poreskom obvezniku “zavlači” ruku u novčanik i uzima novac jer je Srdić jedini vijećnik od ovih koje proziva glasao za POVEĆANJE VIJEĆNIČKOG PAUŠALA. I da ne zaboravim…dobiće ŠVABO svoju ulicu onako kako procedure nalažu….. i zaslužio je…”

(PRESS)