Utorak, 09.03.2021.

Mostarski vijećnici su bili pod pritiskom stranačkih predsjednika iz Sarajeva tvrdi Marić iz SDA

Subota, 06.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Predsjednik mostarske SDA Salem Marić smatra nakon prekinute sjednice Gradskog vijeća Mostara kako je ipak potrebno neko vrijeme da bi svi vijećnici glasali hladne glave za novog gradnačelnika, a ne pod pritiskom “njihovih predsjednika iz Sarajeva”.

Mi smo bili spremni razgovarati, ponudili smo prvo da to bude duži vremenski period, pa smo rekli sedam dana. Da je ponuđen prijedlog srijeda dok smo bili tu, mi bi prihvatili. Žao mi je što nije tako predloženo, ali mislim da je na kraju dobro završilo, rekao je.

Marić je kazao kako je pozicija i izbor gradonačelnika toliko bitan za Mostar, da su danas nakon prvog kruga glasanja pojedini vijećnici bili pod velikim pritiskom. Bilo je nekih iznenađenja, za neke više, za neke manje.

Bilo je za naslutiti u kojem pravcu idu pojedine stranke i koalicije. Mislim da treba proći neko vrijeme da hladne glave razmisle svi vijećnici da ne donose odluke pod pritiskom, a tako je danas trebalo biti da se pod pritiskom njihovih predsjednika stranaka iz Sarajeva glasa,a ne svojom voljom, poručio je – piše Klix.