Srijeda, 03.03.2021.

Prije 13 godina ubijen Denis Mrnjavac

Subota, 06.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Prije 13 godina u prepunom sarajevskom tramvaju bez ikakvog razloga i povoda ugašen je jedan mladi život. Trojica huligana su 16-godišnjeg Denisa Mrnjavca brutalno pretukla i zbola nožem te je od tih povreda dan poslije preminuo.

Danas će tim povodom Denisova majka Ana, prijatelji i svi koji su ga poznavali položiti cvijeće kod tramvajske stanice “Tehnička škola” u Sarajevu ispred njegove fotografije koja se nalazi na mjestu na kojem se desilo to svirepo ubistvo. 

U poslijepodnevnim satima planiran je i obilazak njegovog vječnog počivališta u Lepenici, na groblju Boljkovići te sveta misa. 

Denis je bio učenik drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu. Na povratku kući, 5. februara 2008. godine u tramvaju garažnog broja 209, napala su ga tri maloljetna huligana iako nije ništa učinio. Dan poslije, on je preminuo. 

“Niko nije reagovao na bilo kakav način, to je za mene i danas nešto što nikako ne mogu prihvatiti ni razumjeti. Denis je rođen u ovom gradu koji je oduvijek imao dušu i ljude koji su uvijek bili susretljivi i spremni pomoći jedni drugima. Šta se promijenilo i otkud ovoliko nasilja, ja stvarno nemam odgovor na ta pitanja. Od tada su u mom životu sivilo i tama, jer moj Denis je bio jedina svijetla tačka koja mi je davala nadu u život, a sada se nažalost suočavam sa surovom stvarnošću da njega više nema”, rekla nam je Denisova majka Ana u jednom od intervjuaprisjećajući se tog kobnog dana. 

Berin Talić je osuđen 2010. godine na 10 godina zatvora, a Ademir Lelović na 15 godina jer su pomagali maloljetnom Nerminu Sikiriću u ubistvu Denisa Mrnjavca. Sikirić je također osuđen na 15 godina zatvora.

(klix)