Utorak, 27.07.2021.

Žene SDA pohvalile Fatu Orloviću i njenu borbu, te citirale rečenicu Alije Izetbegovića

Nedjelja, 06.06.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Žene SDA danas su se oglasile saopćenjem za javnost.V

Isto saopćenje prenosimo u cjelosti:

Predsjedništvo organizacije Žene SDA usvojilo je nekoliko zaključaka na sjednici održanoj jučer u Gradačcu.

1. “Hrabrost bosanske žene, njena snaga i ponos, bili su jedan od odlučujućih činilaca u borbi Bosne i naroda za opstanak” – podsjećanjem na rečenicu rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, OŽ SDA  izražava zadovoljstvo zbog implementacije  presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu , a koja se tiču ukanjanja crkve iz  avlije nane Fate. 

Pravda je spora, ali dostižna.

Poštivanje temeljnih ljudskih prava i implementacija presuda koje se tiču prava na izučavanje bosanskog jezika, te poštivanje presuda Međunarodnog suda i pravde Haškog tribunala je budućnost koja je neizbježna.

2. Predsjedništvo organizacije Žene SDA izrazilo je zadovoljstvo realiziranim aktivnostima općinskih / gradskih / kantonalnih / regionalnih organizacija u toku pandemije, te ohrabruje i podstiče Žene SDA da u narednom periodu, a u skladu sa poboljšanom epidemiološkom situacijom poveća broj svojih aktivnosti i rad na terenu.

3. “Ljubav za majke Srebrenice” – Podrška izgradnji kolektivnog centra za majke Srebrenice, praćena nizom aktivnosti koje će se realizirati na nivou općinskih / gradskih / kantonalnih / regionalnih organizacija završno sa posjetom delegacije Žene SDA 5.7.2021. godine.