Petak, 24.09.2021.

Na sarajevskom aerodromu ponovo pretresen dekan Stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović; On tvrdi da je sve po nalogu Osmana Mehmedagića

Ponedjeljak, 06.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Prema saznanjima PRESS portala na sarajevskom aerodromu ponovo je danas pretrešen Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta. Muhamed se vraćao sa privatnog putovanja, a slično kao i prethodni put, kada je zajedno sa kolegicama pretrešen prilikom povratka sa službenog putovanja, i ovaj put je došla anonimna prijava.

“Potvrdno mogu odgovoriti na vaše pitanje. Istina je da su me danas čekali pripadnici odjela UIO poznati pod nazivom “krijumčari” a po osnovu anonimne prijave, koja je podnesena od strane djetnika OSA, a po nalogu Osmana Mehmedagića. Osman Mehmedagić je nalogodavac podnošenja i prošle prijave i radi se klasičnoj zloupotrebi, sto ću prijaviti nadležnom tužilaštvu kao sto sam prijavio i prošli put”, kazao je Ajanović na naš upit.

Šta ste tačno prijavili državnom tužilštvu a u vezi s događajem iz juna mjeseca na sarajevskom aerodromu?

“Podnio sam krivičnu prijavu protiv odgovornih lica Granične policije BiH i Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje BiH zbog toga što su dana 16.06.2021. godine prilikom granične ili carinske kontrole skenirali kofere u vlasništvu prof.dr. Lejle Kazazić i prof.dr. Selme Tosum Pošković i sliku sadržaja tih kofera, uputili portalu istraga.ba u vlasništvu Avade Avdića, čime su prekoračili svoje ovlasti, te povrijedili pravo na privatnost i ugrozili sigurnost profesorica Kazazić i Tosum Pošković pa su tako opisanim radnjama počinili krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.”

Ajanović je dodao i da ovo traje već sedam godina.

Na pitanje zbog čega je ubijeđen da je ovo upravo inicirano iza OSA BiH, Ajanović kaže da samo služba može znati datume odlazka i dolazka za putnika koji je kartu rezervisao “online”.

Podsjetimo da je nakon prošlog naručenog pretresa ustanovljeno da je roba koja je zaplinjena zapravo roba koja je trebala da se upotrijebi i koja se upotrijebila na naučnom simpoziju održanom na Stomatološkom fakultetu, a u okviru kojeg su sporni implantati upotrebljeni za socijalne kategorije.

(PRESS)